Nová kontaktní centra pomohou lidem proti domácímu násilí

23. říjen 2014

Nová kontaktní místa pro oběti domácího násilí otevřela v Kraslicích, Jáchymově a Žluticích nezisková organizace Pomoc v nouzi. Cílem služby je poskytování bezplatné odborné pomoci v oblasti domácího násilí a stalkingu - nebezpečného pronásledování.

V každém městě je kontaktní kancelář otevřena dva dny v týdnu. Osobní konzultace si mohou zájemci předem domluvit telefonicky nebo využít hodiny určené pro veřejnost.

„Na požádání poskytujeme telefonické nebo osobní konzultace, dále pak základní sociální a právní poradenství související s oblastí domácího násilí. V případě potřeby umíme zprostředkovat odbornou psychologickou pomoc nebo pomáháme při vypracování písemných žádostí a podání,“ popsala službu Eva Chalupníková – Doležalová, vedoucí Intervenčního centra v Sokolově, které spravuje i nově zřízená kontaktní místa v Kraslicích, Jáchymově a Žluticích.

Čtěte také

Právě otevření tří nových kanceláří je součástí projektu s názvem Bojovníci proti násilí na ženách. Hlavním záměrem je rozšíření poskytování odborné pomoci týraným osobám a eliminace domácího násilí na ženách a stalkingu. Projekt je zaměřený na celý Karlovarský kraj a potrvá do dubna roku 2016.

Kontaktní místo v Kraslicích se nachází v prvním patře budovy v ulici Palackého 1891, kde sídlí Úřad práce a Finanční úřad. Kancelář ve Žluticích lidé najdou v objektu bývalé restaurace na Velkém náměstí a v Jáchymově v objektu Farního sboru Českobratrské církve evangelické v Mincovní ulici.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio