V New Yorku potvrdili ebolu u lékaře, který se vrátil ze západní Afriky

Zdravotníci v New Yorku potvrdili pozitivní test na ebolu u lékaře, který se vrátil ze západní Afriky. Jde o první případ eboly v New Yorku, celkově ve Spojených státech už ale čtvrtý. Úřady ujišťují obyvatele největšího amerického města, že zdravotnictví je na výskyt viru připravené.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při kontaktu s lidmi nakaženými ebolou platí pro zdravotníky nejpřísnější hygienická opatření

Při kontaktu s lidmi nakaženými ebolou platí pro zdravotníky nejpřísnější hygienická opatření | Zdroj: Reuters

„Obyvatelé New Yorku by se neměli znepokojovat,“ uklidňoval starosta města Bill De Blasio, který připomněl, že Newyorčanům, kteří nepřišli do kontaktu s tělesnými tekutinami nemocného, nehrozí žádné riziko.

Craig Spencer, který v západní Africe léčil pacienty nemocné ebolou s organizací Lékaři bez hranic, se do Spojených států vrátil skrze Kennedyho letiště 17. října.

Zdravotníci identifikovali čtyři osoby, které s lékařem přišly do styku v době, kdy je teoreticky mohl nakazit. V karanténě je jeho snoubenka a dva přátelé.

Doktor Spencer je čtvrtou osobou, která onemocněla ebolou na území Spojených států. První pacient z Libérie viru podlehl. Dvě nakažené zdravotní sestry se zotavují v nemocnici.

Lenka Kabrhelová, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme