Jezero pro veslování v Riu zavání stokou, ČOV ale věří, že se do OH vše stihne

Příprava Letních olympijských her v Rio de Janeiru by se neměla opozdit. Podle Městské olympijské společnosti je 55 procent sportovišť hotových nebo se staví. Postup zkontrolovali v uplynulých dnech i zástupci národních olympijských výborů, včetně českého.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Doktor

Martin Doktor | Foto: Jana Chládková | Zdroj: Český rozhlas

„Někdy za tři měsíce by už všechny ty budovy měly být v hrubých stavbách hotové. Pak už bude zbývat doladit jen detaily,“ všiml si sportovní ředitel Českého olympijského výboru Martin Doktor.

Horší stav je podle bývalého kanoisty na sportovištích. „Obavy mám ohledně areálů pro kanoistiku na divoké vodě nebo rychlostní a veslování. Sportoviště pro divokou vodu nám neukázali, tvrdí ale, že se vše stihne,“ věří dvojnásobný olympijský vítěz z Atlanty 1996.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Martinem Doktorem a Petrem Graclíkem mluvil v Riu reportér ČRo David Koubek

„V případě rychlostní kanoistiky a veslování se obávám čistoty vody. Když jsme běželi kolem jezera, zavánělo to stokou. Doufám, že se jim to podaří trošku vyčistit, protože to by nebyla nejlepší vizitka. Za necelý rok tu má být MS juniorů,“ upozorňuje Martin Doktor.

Generální sekretář Českého olympijského výboru Petr Graclík Českému rozhlasu v Riu řekl, že byl překvapen také rychlou stavbou olympijské vesnice.

„To, že něco je zpožděné, netají ani Brazilci, ale my jsme byli velmi příjemně překvapeni, v jakém nasazení celý organizační výbor funguje. Na vlastní oči jsme viděli, že na olympijské vesnici pracuje asi 7500 lidí najednou,“ popisuje rychlý postup prací generální sekretář ČOV.

„Lidé z Mezinárodního olympijského výboru, kteří tu byli na inspekci před pár dny, mohou konstatovat, že riziko, které tady bylo ještě před rokem, se snížilo na absolutní minimum a že všechno běží tak, jak má,“ říká Petr Graclík.

Organizátoři ukazují pokrok například v Olympijském parku - ve zcela nové tenisové aréně už je téměř postavená konstrukce hlediště.

David Koubek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme