V USA propustí z izolace zdravotní sestru, která se vrátila ze západní Afriky

Spojené státy dál debatují o tom, jak přísná by měla být opatření proti šíření eboly. Úřady v několika amerických státech čelí kritice za zavedení povinné třítýdenní izolace pro zdravotníky, kteří se vracejí z misí z nejpostiženějších zemí západní Afriky. V New Jersey potvrdili, že z karantény propustí zdravotní sestru, která působila v Sieře Leone.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobrovolník v ochranném oděvu vyšetřuje podezření na nákazu eboly

Dobrovolník v ochranném oděvu vyšetřuje podezření na nákazu eboly | Zdroj: Reuters

Zdravotní sestra Kaci Hickoxová může opustit karanténu. Úřady ve státě New Jersey ji zprostily povinnosti se izolovat poté, co jim pohrozila žalobou.

Zdravotnice, která nevykazuje žádné příznaky onemocnění ebolou, tvrdí, že s ní na letišti zacházeli, jako by se dopustila trestného činu.

Znepokojení ohledně rozhodnutí zavést povinnou třítýdenní karanténu vyjádřil i Bílý dům a starosta New Yorku.

Opatření zavedly úřady států New York, New Jersey a Illinois v reakci na onemocnění lékaře, který se vrátil z mise v Guineji.

Experti mezinárodních organizací i americké vlády rozhodnutí kritizují s tím, že může zdravotníky odradit od pomoci v západní Africe.

Lenka Kabrhelová, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme