Premiéra v domažlickém dresu se Pavlovi Horváthovi nepovedla

Nastupoval proti elitním týmům z fotbalové Evropy v prestižních duelech Ligy mistrů, ale nyní se sám dohodl s třetiligovým týmem, aby se mohl po zranění rozehrát. Plzeňský Pavel Horváth poprvé nastoupil za Domažlice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Horváth střílí penaltu v odvetném zápase s Nomme Kalju

Pavel Horváth střílí penaltu v odvetném zápase s Nomme Kalju | Zdroj: ČTK

A v Zápech si musel zvykat na trochu jiné fotbalové prostředí.

„Po dlouhé době jsem si zahrál celý zápas od začátku. Byl jsem tady jenom jednou na tréninku a na souhře to bylo vidět. Ale jsem rád, že jsem si mohl zahrát. Děkuji Domažlicím za tuto možnost a doufám, že příště to bude lepší,“ komentoval příčiny porážky 1:4 plzeňský fotbalista Pavel Horváth.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když nebudu hrát v sobotu proti Spartě, nastoupím v neděli za Domažlice, slibuje Pavel Horváth

Jeho střídavé působení mezi prvoligovou Plzní a týmem z ČFL ho má hlavně dostat do zápasového rytmu. Vzpamatovával se po zranění, v základní jedenáctce Viktorie teď nemá místo a tak byla farma v Domažlicích jasnou volnou.

„Ani pro kluky to asi nebylo jednoduchý. Chtěl bych jim poděkovat, že mě takhle přijali. Znám tady pár kluků, který prošli Plzní, ale není to úplně ideální,“ přiznává Horváth, který tak trochu naboural sestavení týmu a kouč mu prostě musel najít místo.

S jinou soutěží, než prvoligovou, už ale má zkušenosti. „Už jsem byl hrát za naši juniorku, kde to bylo obdobné, kde znám čtyři nebo pět kluků, kteří s námi chodí občas trénovat. Také nebyla souhra ze začátku ideální, ale věřím, že když odehraju za Domažlice víc zápasů, tak se to zlepší.“

Na tradiční zápisné ale v Domažlicích zatím nedošlo.

„Na to ještě nebyl čas, ale myslím si, že pro mě kluci určitě nějakou kolonku vymyslí a rád samozřejmě zápisné zaplatím,“ usmíval se nejzkušenější plzeňský fotbalista.

A za Horvátha zaplatili i fanoušci na tribunách, kasa místního klubu bude o pár stovek bohatší, na duel proti Domažlicím přišlo v Zápech přes 600 lidí, tedy dvojnásobek obvyklého počtu.

Zápy přivítaly Domažlice v sestavě s Pavlem Horváthem a na tribuně nebylo volné místo | Foto: František Kuna

A ti domácí odcházeli spokojeni, viděli Horvátha a domácí vyhráli. A Horvátha uvidí i na jiných stadionech.

„V sobotu máme doma Spartu a Domažlice hrají v neděli. Takže, když v sobotu nenastoupím, tak bych měl v neděli hrát za Domažlice,“ slibuje Pavel Horváth fanouškům třetiligových Domažlic.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme