Ve fedcupovém týmu nechybí Karolína Plíšková. Konečnou nominaci oznámí Pála před finále

V užší nominaci na finále Fed Cupu tenistek je i debutantka Karolína Plíšková. Kromě ní nominoval nehrající kapitán Petr Pála osvědčené opory Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou a Lucii Hradeckou. Andrea Hlaváčková je sice formálně určena jako náhradnice, které čtyři hráčky ale nakonec Pála povolá, oznámí až příští pátek, hodinu před losem zápasů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková vyhrála 10 z posledních 11 zápasů

Karolína Plíšková vyhrála 10 z posledních 11 zápasů | Zdroj: Reuters

Stejně jako český tým, tak i německý výběr přijede do Prahy v pětičlenném složení. Jako náhradnice doplní kvarteto Angelique Kerberová, Andrea Petkovicová, Sabine Lisická a Julia Görgesová deblistka Anna-Lena Grönefeldová.

Oba kapitáni Petr Pála a Barbara Rittnerová mohou ještě hodinu před losem, který proběhne v pátek 7. listopadu, dvě hráčky vyměnit.

„O definitivním složení se rozhodnu až podle momentální výkonnosti a zdravotního stavu hráček těsně před utkáním. Může se stát cokoliv. Proto je možná jakákoliv varianta,“ uvedl Pála na tiskové konferenci v Prostějově.

Zatímco česká jednička Petra Kvitová má za sebou namáhavý program, který vyvrcholil na Turnaji mistryň v Singapuru, další opora domácího týmu Lucie Šafářová si od tenisu odpočinula během lyžování, nyní je ale opět v plné přípravě.

„Doufám, že zopakuji výkony z posledního finále Fed Cupu. Máme dobrý a silný tým. Věřím, že se nám podaří zvítězit," uvedla Šafářová, autorka vítězného bodu z předloňského finále se Srbskem.

Hlaváčková figuruje v plánech Petra Pály především jako varianta pro rozhodující čtyřhru, ve které by nastoupila společně s Lucií Hradeckou. S tou sice Hlaváčková ukončila loni spolupráci, kvůli finále Fed Cupu se ale stříbrné deblistky z londýnské olympiády daly nedávno dohromady. Minulý týden pak vyhrály čtyřhru na turnaji ITF v Poitiers.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme