Finále Fed Cupu v Praze bude velký zážitek, těší se Petra Kvitová

České tenistky se budou od pondělí připravovat v Praze na finále Fed Cupu s Německem. Nehrající kapitán Petr Pála nominoval pětici Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká, Karolína Plíšková a Andrea Hlaváčková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se raduje po vítězství nad Italkou Giorgiovou v semifinále Fed Cupu

Petra Kvitová se raduje po vítězství nad Italkou Giorgiovou v semifinále Fed Cupu | Zdroj: ČTK

Do příštího pátku ale zúží počet hráček na čtyři, které nastoupí do finále 8. a 9. listopadu.

A má dvě možnosti. Vsadit na tři výborné hráčky dvouhry Kvitovou, Šafářovou a Plíškovou a doplnit je jednou deblistkou nebo dát důvěru specialistkám na čtyřhru Hradecké a Hlaváčkové. Své plány Petr Pála samozřejmě zatím neprozradil.

„O tom to je, nebudu to říkat dopředu, budete si muset počkat do pátku,“ říká Petr Pála, který nijak netají, že rozhodování nebude lehké.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro vítězství uděláme maximum, slibuje před finále Fed Cupu Petra Kvitová

„Musím se rozhodnout, co bude v danou chvíli nejlepší. Zjistím, jestli jsou všechny ve formě, jestli je netrápí nějaké bolístky. Je to poslední utkání v roce, tak jsem si naprosto jistý, že tam holky nechají úplně všechno.“

Ať už bude konečná nominace na finále Fed Cupu jakákoli, jednička českého ženského tenisu Petra Kvitová by neměla chybět.

„Hodně se těším, je to týmová soutěž, něco jiného než normální turnaje. Navíc finále v Praze bude opravdu velký zážitek. Už jsme to jednou s holkama zažily a moc dobře si to pamatujeme. Teď se to budeme snažit zopakovat,“ vyhlíží souboj s Německem nejlepší česká tenistka.

Příznivci obou soupeřů diskutují v poslední době o tom, kdo je favoritem. Podle českých tenistek jsou to ony. Petra Kvitová to ale nijak zvlášť neřeší.

„Vůbec mě to nezajímá, všechno se ukáže až na kurtu. Je úplně jedno, kdo je papírový favorit. Fed Cup je trošku jiný než normální turnaje, žebříčky se tam moc nepočítají. Takže tohle bych neřešila.“

Jisté však je, že české družstvo bude pod značným tlakem. Může slavit doma před zaplněnou halou.

„Jsme zvyklé, že se od nás očekává pouze vítězství a sami to hodně chceme. Uděláme pro to maximum, ale ten tlak tam je a vždycky už bude,“ uzavírá Petra Kvitová.

Tomáš Minarčík, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme