Vrbětice navštíví kvůli výbuchu muničního skladu ministři Stropnický a Chovanec

Kvůli nedávnému výbuchu muničního skladu ve Vrběticích míří na Zlínsko ministři obrany a vnitra Martin Stropnický z ANO a Milan Chovanec z ČSSD. Na pondělní jednání vlády pak předloží materiál, který se bude zabývat možnou pomocí vlády.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Stropnický

Martin Stropnický | Foto: Filip Jandourek

Hlavní důvod cesty obou ministrů na Moravu je zjistit, jakým firmám a za jakých podmínek byl areál pronajatý a jak je kontrolovaná jeho bezpečnost.

Vedle toho se také chtějí přesvědčit, jaký je postoj místních k provozu muničního skladu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vrbětice navštíví kvůli výbuchu muničního skladu ministr obrany Martin Stropnický a ministr vnitra Milan Chovanec

Na světě už je petice pro jeho zrušení. Zatím ji podepsalo asi 200 lidí. Bez bomb za svými humny by byla klidnější i seniorka Marie z Vrbětic.

„Člověk by byl nejšťastnější, kdyby to skončilo.“ Proti skladu nejsou jenom vesničané, ale také starostové přilehlých obcí.

„Muniční sklad je určitě vždycky riziko,“ upozornila lidovecká starostka Vlachovic Ludmila Nejedlá.

Ministerstvo obrany by mělo v nejbližších dnech rozhodnout také o žádosti hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka z ČSSD, který chce do okolí výbuchem zničeného skladu nasadit armádu.

Andrea Kratinová, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme