Americká zdravotní sestra se pře o zákonnost nucené karantény kvůli ebole

Ve Spojených státech pokračuje spor o nucenou izolaci zdravotníků, kteří v západní Africe pečovali o pacienty nakažené ebolou. Ve státě Maine se odmítá nařízení úřadů podřídit zdravotní sestra, která nevykazuje žádné příznaky onemocnění. Přesto ji úřady po návratu z mise v Sieře Leone daly do povinné karantény.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravotní sestra Kaci Hickoxová se pře o zákonnost karantény

Zdravotní sestra Kaci Hickoxová se pře o zákonnost karantény | Zdroj: ČTK

Zdravotní sestra Kaci Hickoxová se chce bránit nařízení úřadů o povinné třítýdenní izolaci. Mladá žena podle svých slov nemá žádné příznaky onemocnění, a nemůže tudíž nikoho nakazit. Úřady ve státě Maine jí pohrozily žalobou, pokud se opatření nepodvolí.

Nucenou izolaci ostře kritizoval i prezident Barack Obama, který zdravotníky zasahující v západní Africe označil za hrdiny.

Debatu o karanténě a následná opatření rozpoutal případ lékaře, který onemocněl ebolou po návratu z mise v Guineji. Doktor se těsně před propuknutím nemoci pohyboval po New Yorku a vyvolal tak obavy z možného šíření nákazy.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme