Činoherák Ústí uvede druhou premiéru nové sezóny, komorní hru Hlas srdce

Ústecký spolek Činoherák, který nahradil bývalé Činoherní studio, připravil další premiéru 43. divadelní sezóny. Tentokrát jde o autorskou hru samotného spolku. Hlas srdce je totiž dílem jevištního technika Františka Marka, který už dříve napsal pro divadlo pohádky. Nová inscenace je jeho první hrou pro dospělé publikum. Premiéru bude mít dnes, a to v režii Filipa Nuckollse.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Nuckolls, šéf spolu Činoherák Ústí, obvinění odmítá

Filip Nuckolls, šéf spolu Činoherák Ústí, obvinění odmítá | Foto: Miroslav Rosendorf

„Měl jsem tu hru rozepsanou už dlouho, různě jsem měnil počet postav. Pak jsem šel za Filipem a ten mě už lehce korigoval,“ říká autor hry František Marek, jinak kulisák Činoheráku.

Ústeckému publiku je znám svými pohádkami, toto je první text pro dospělé. „Text je taková anekdota o soužití mezi mužem a ženou a vystupují v něm tři herci: Anita Krausová, Jan Jankovský a Jaroslav Achab Heidler,“ popisuje režisér hry Filip Nuckolls.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nové divadelní hře Hlas srdce v Činoheráku Ústí mluví její autor, režisér i herci. Natáčel Jan Bachorík

„V prvním dějství vidíme chlapce, který by se chtěl se svojí partnerkou radovat partnerským životem, ale partnerka si chce číst a chlapec se z toho zblázní,“ vypráví.

V druhém dějství odchází na nádraží, kde potká bezdomovce a ten mu radí, aby skočil pod vlak

„A ve třetím dějství pak vidíme, že se chlapec vrací a je to otevřené, jestli sebevraždu spácha, nebo ne. Vidíme ho opět s tou dívkou, která nic neodmítá a všechno chce hned,“ doplňuje režisér.

„Moje postava se změní v kudlanku a ukousne mu hlavu. Je to nějaký Frantův nadhled na to, jak se ženy k mužům také mohou chovat. Je to nadsázka, vtip, jak může taková láska dopadnout,“ vysvětluje Anita Krausová, která hraje v Hlasu srdce jménem postavy křehkou a přesto vůči citlivému chlapci krutou dívku.

Spolu s Janem Jankovským a Jaroslavem Achabem Heidlerem se publiku představí v komorním prostředí bývalého kina Hraničář při premiéře právě dnes. Další reprízy jsou potom naplánované na druhou polovinu listopadu.

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme