Zisk z dražby obrazů půjde na charitu

19. listopad 2004

Dvanáct obrazů a grafik nabídne českobudějovická aukční síň Trans Ars Procházka a spol. v dražbě, jejíž výtěžek půjde na rozvoj Centra denních služeb Domino při městské charitě. Právě v jejím výtvarném ateliéru působí autoři jednotlivých děl. Aukce se uskuteční 1. prosince v budově Magistrátu Českých Budějovic.

"Cílem charity je odstranit komunikační bariéry, které se vytvořily mnoha lety izolace lidí se zdravotním handicapem," řekla novinářům Iva Hintermüllerová z centra Domino. Podle ní lidé zakoupením obrazů pomohou postavit pomyslné mosty na cestě za světem, ve kterém všichni mají stejné možnosti.

Ateliér, který zahájil provoz v roce 2001, vede výtvarník Pavel Černý. Dříve byl zaměřen na rozvoj výtvarných dovedností u lidí se zdravotním handicapem, ale od loňského roku je otevřen i veřejnosti. Spolupracuje například se studenty pedagogické fakulty Jihočeské univerzity a s autorkou Evou Prokopcovou. Průměrný věk výtvarníků je osmadvacet let. Dražené obrazy včetně dalších pětatřiceti děl jsou od 11. listopadu do 4. prosince vystaveny na Magistrátu.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio