ANO, Žít Brno, lidovci a zelení podepsali v Brně koaliční smlouvu

Brněnští politici dnes podepsali koaliční smlouvu. Jihomoravskou metropoli další čtyři roky povedou zástupci vítězného hnutí ANO, Žít Brno, KDU-ČSL a Strany zelených. Do primátorského křesla usedne manažer Petr Vokřál (ANO), který ve funkci po osmi letech vystřídá Romana Onderku z ČSSD.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Drápalová (SZ), Klára Liptáková (KDU-ČSL), Petr Vokřál (ANO) a Matěj Hollan (Žít Brno) podepsali koaliční smlouv

Jana Drápalová (SZ), Klára Liptáková (KDU-ČSL), Petr Vokřál (ANO) a Matěj Hollan (Žít Brno) podepsali koaliční smlouv | Zdroj: ČTK

Ve vedení města bude rekordní počet nových politiků bez velkých zkušeností.

„Věřím tomu, že se to docela rychle zaběhne a že spolupráce bude dobrá,“ řekla lídryně Strany zelených Jana Drápalová, která v komunální politice působí už deset let.

Čtyřkoalice se ale vedení Brna ujme až nejdříve za čtrnáct dní. Krajský soud totiž na komunální volby řeší několik stížností.

„Tady to nemáme v rukách nikdo z nás a musíme vyčkat na rozhodnutí soudu,“ poznamenal budoucí primátor Petr Vokřál z hnutí ANO, které jako vítěz voleb získalo 13 mandátů.

Druhá ČSSD obsadí v zastupitelstvu 11 křesel, třetí Žít Brno má sedm zastupitelů stejně jako čtvrtá KDU-ČSL. ODS získala mandátů pět, Strana zelených, KSČM a TOP 09 po čtyřech.

Výsledky voleb do městského zastupitelstva - Brno | Foto: Český rozhlas

Martin Hromádka, Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme