Jaroslav Kulhavý vyhrál bikerský maratón a vyhlíží olympiádu v Riu

Olympijský vítěz z Londýna biker Jaroslav Kulhavý má za sebou zvláštní sezonu. Na jednu stranu byla znovu poznamenaná zraněním, na stranu druhou ale dokázal získat poslední velký titul, který mu ve sbírce chybí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference Sportovec roku 2012, Jaroslav Kulhavý

Tisková konference Sportovec roku 2012, Jaroslav Kulhavý | Foto: Filip Jandourek

V Pietermaritzburgu ovládl na konci června devětadvacetiletý závodník bikerský maraton a stal se tak prvním závodníkem na světě, kterému se podařilo zkompletovat všechny světové triumfy.

Do sezony vstupoval právě s tímto cílem, který se mu tedy povedl, ale na ostatní závody by nejraději nevzpomínal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězství na bikerském maratonu v Pietermaritzburgubylo mým velkým cílek, říká Jaroslav Kulhavý

„Byl to jeden z mých velkých cílů, s tím jsem maximálně spokojený. Po tomto titulu jsem si myslel, že ještě vlítnu do cross country a zabojuju o double. To se mi bohužel nepovedlo a trošku mě to mrzí,“ vrátil se k nepodařené části sezony Kulhavý.

„Závody se lámaly v Americe, kde mě sundali hned po startu, a závod jsem ztratil. Od té doby už to nebylo ideální. Navíc se protahovalo jednání o nové smlouvě a nabalovaly se další problémy ke konci sezony.“

Co se smlouvy týče, tak to dopadlo dobře. Jaroslav Kulhavý bude podle očekávání i nadále hájit barvy stáje Specialized Racing, kde smlouvu podepsal na rok s roční opcí. Minimálně do olympiády v Riu by tak měl mít zázemí jisté.

Letní hry v Brazílii jsou za necelé dva roky, a tak už nejen cyklisté, ale i ostatní sportovci, směřují myšlenky právě tam. Výjimkou není ani Jaroslav Kulhavý, který by měl odletět jako jedna z hlavních nadějí na medaili a už teď si to uvědomuje.

Na olympiádě v Riu už budu zkušenější

„Už mě toho tolik nepřekvapí, jako před Londýnem. V tom to bude jednoduší, mám už zkušenosti a s tlakem, který bude sílit, se vyrovnám. Chci jet do Ria, jako jsem jel do Londýna. I když tam jsem nepatřil k hlavním favoritů na medaili,“ říká Jaroslav Kulhavý.

Rio je ale ještě daleko. Před ním Jaroslava Kulhavého čekají ještě další výzvy. První velkou je etapový závod dvojic Cape Epic v Jihoafrické republice, který ho čeká v březnu. Jeho kolegou bude Švýcar Christoph Sauser.

„Pro něj to bude rozloučení s kariérou a chtěl by vyhrát. Bude jeho nejdůležitější závod v roce. I pro tým je závod důležitý. Říká se, že je to největší bikový závod každého roku, když pominu mistrovství světa a olympijské hry. Taková biková Tour de France,“ dodává olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme