Pro Fed Cup se chystá osvědčený povrch, první ho vyzkouší kapitán Pála

Pražská O2 Arena se právě teď mění z hokejové haly na tenisový kurt. České hráčky tam příští víkend čeká finále Fed Cupu proti Německu a už v pondělí by měly na dvorci trénovat. Ideálně složit, vyrovnat, přivrtat a nalakovat 1200 desek je na první pohled hodně složité, ale skupina stavbařů s tím má bohaté zkušenosti - stejný povrch i postup totiž používá už podeváté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 Arena se pomalu mění na tenisovou halu, povrch má být připraven v neděli večer

O2 Arena se pomalu mění na tenisovou halu, povrch má být připraven v neděli večer | Zdroj: ČTK

„Začali jsme včera, protože bylo volno a nebyla tu žádná akce, takže máme náskok. Přibližně to staví asi 50 lidí – 8 lidí dělá kurt, zbytek tribuny,“ vysvětluje klidné šéf produkce stavby kurtu Martin Gross je v klidu.

Hokejový led je třeba překrýt izolací a gumou, vyrovnat plochu a složit samotný kurt. V Praze nebo Ostravě už si to tým vedený Martinem Grossem vyzkoušel, použil k tomu jedny a ty samé desky a šéfa těžko něco překvapí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přestavbu O2 Areny na tenisový kurt sleduje reportér ČRo Martin Charvát

„Skládání je jedna věc. Pak se, podle toho, jak určí kapitán, dělá nátěr, opravují se lajny. Pak se instaluje tenisové vybavení, takže kurt bude hotový až zítra večer,“ plánuje Gross.

Vzhledem k úspěchům na letošním Wimbledonu se sice objevily spekulace, že by bylo krásné hrát finále Fed Cupu na trávě, ale věda zatím natolik nepokročila.

„Spekulace si uvědomuji, ale my jako agentura dostaneme přesné zadání, jak to udělat. Spekulace byly, ale používáme osvědčený povrch, na kterém jsme ještě neprohráli,“ ví o zvoleném povrchu ředitel pořádající agentury Česká sportovní Vladimír Šafařík.

Od dubnového fedcupového utkání ležely desky ve skladu v Ostravě a jen co dosedly na dřevotřísku v největší české hale, kapitán Petr Pála se po nich v teniskách zkusmo prošel.

„Musím se rozmyslet, jestli povrch jen nenatřít. Teď zůstal tak, jak skončil po zápasu s Itálií. Zítra si sem půjdu s někým zahrát a uvidíme, co se s tím dá ještě udělat, aby to bylo do pondělí připravený,“ říká Petr Pála

Kapitán reprezentace dodává, že český tým je i přes formální nominaci stále pětičlenný a konečnou čtveřici řekne až v pátek před losem. První trénink čeká český i německý tým v pondělí.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme