Všechny kurdské posily z Iráku zaujaly své pozice v syrském Kobani

Poslední části iráckých jednotek pešmergů zaujaly bojové pozice v syrském Kobani. Celkem 150 kurdských bojovníků z Iráku tak posílilo místní Kurdy, kteří město brání proti náporu Islámského státu. Džihádisté doteď měli lepší výzbroj. Kurdové s sebou ale přivezli těžké zbraně, které jim v obraně pomůžou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turecko jen neochotně pustilo jednotky pešmerga přes své území

Turecko jen neochotně pustilo jednotky pešmerga přes své území | Zdroj: Reuters

"Doufáme, že vyčistíme okolí Kobani od ozbrojenců Islámského státu a že se nám podaří převzít kontrolu nad centrem města. Budeme bojovat společně s místními obránci," řekl velitel jednotek pešmerga před vstupem do Kobani.

Iráčtí Kurdové zaujali pozice v západní části města, kde posílili místní kurdské bojovníky.

Turecko jen neochotně pustilo jednotky pešmerga přes své území. Prezident Recep Tayyip Erdoğan kritizuje západní spojence, že se příliš soustředí na bezvýznamné Kobani, zatímco mnohem důležitější bitvy v Sýrii nechávají bez povšimnutí.

Americká stíhačka opouští letadlovou loď Carl Vinson | Foto: Reuters

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme