Francie je zapomenuta, teď musí čeští házenkáři porazit Makedonii

České házenkáře čeká v kvalifikaci o EURO 2016 důležité utkání. Po vysoké porážce na hřišti supersilné Francie, teď doma nastoupí proti Makedonii. A právě s ní by měl národní tým bojovat o druhé postupové místo ve skupině.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační házenkáři Petr Štochl (vpravo) a Filip Jícha

Reprezentační házenkáři Petr Štochl (vpravo) a Filip Jícha | Zdroj: ČTK

„My víme, že to může být stěžejní zápas, to si spočítáme. Zvlášť, když víme, že případný teoreticky poslední zápas se hraje v Makedonii,“ říká gólman a kapitán české reprezentace Petr Štochl, který je v aktuálním kádru poznamenaném velkým množstvím zranění nejzkušenějším házenkářem.

Po prohře ve Francii o šestnáct gólů se umí dát před důležitým zápasem psychicky dohromady, někteří, hlavně mladší hráči z extraligy, by s tím ale mohli mít problém. Podle Petra Štochla jim ale zápas s elitním světovým mužstvem spíš pomohl.

Přehrát

00:00 / 00:00

My víme, že to může být stěžejní zápas, to si spočítáme, říká před utkáním s Makedonií kapitán českých házenkářů Petr Štochl

„Přínosem zápasu ve Francii pro tyhle kluky je, že viděli, jak se hraje nejlepší světová házená. Viděli, kam se můžou posunout, kde jsou ty hranice. To může být jedině ku prospěchu,“ doufá kapitán českých házenkářů.

Sebevědomí si určitě zvedl ve Francii Petr Linhart. Mladá plzeňská spojka byla nejlepším střelcem reprezentace, a teď by ráda s týmem navázala na světlé okamžiky z prvního kvalifikačního zápasu.

„Musíme se ponaučit z chyb, abychom je proti Makedonii neopakovali, protože to bude určitě slabší soupeř. Samozřejmě chceme vyhrát, ale musíme ukázat, co v nás je a podat ten nejlepší výkon, abychom odcházeli s hlavou nahoru,“ přeje si Petr Linhart.

S Makedonií se Češi utkali na posledních dvou evropských šampionátech - jednou prohráli a jednou remizovali. Zápasy měly pokaždé vyhecovaný průběh a něco podobného se dá čekat i ve Zlíně.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme