V centru Mariánských Lázní vyhořel bývalý hotel. Část budovy se zřítila

V centru Mariánských Lázní vyhořel v noci na neděli opuštěný hotel. Požár se podařilo dostat pod kontrolu až ráno. Dohašování budovy ale zkomplikovalo zřícení jedné z nosných zdí a části střechy. Škoda ještě není vyčíslená, ale půjde do desítek milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár zničil starý opuštěný hotel na Mírovém náměstí v Mariánských Lázních

Požár zničil starý opuštěný hotel na Mírovém náměstí v Mariánských Lázních | Foto: Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

V opuštěném hotelu Rozkvět na Mírovém náměstí v Mariánských Lázních začalo hořet ve třetím patře kolem půlnoci.

Požár zaměstnal desítky profesionálních i dobrovolných hasičů z Karlovarského a Plzeňského kraje. Při zásahu se propadlo schodiště pod jedním hasičem, který skončil v nemocnici.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dohašování požáru bývalého hotelu v centru Mariánských Lázní sleduje reportérka Dana Jelínková

„Na místě zasahoval větší počet hasičů včetně čtyř žebříků. Když hasiči vstoupili dovnitř hořící budovy, tak se pod jedním ze zasahujících hasičů propadlo schodiště. Po pádu utrpěl zranění, která si vyžádala hospitalizaci v karlovarské nemocnici," potvrdil mluvčí hasičů Martin Kasal.

Hasič utrpěl poranění ruky a hrudníku, jeho stav je stabilizovaný a je mimo ohrožení života.

Třípatrová budova prohořela od střechy až po sklep. Zřítily se stropy i schodiště. Vnitřky objektu byly nestabilní. Vyšetřovatelé ani statik dovnitř nemohli. „Plameny nejprve zasáhly nejvyšší nadzemní patro, oheň se pak postupně rozšířil do celého objektu hotelu," dodal Kasal.

Požár zničil starý opuštěný hotel na Mírovém náměstí v Mariánských Lázních | Foto: ČTK

Bývalý hotel je mimo provoz už 15 let. Škoda se zřejmě vyšplhá do desítek milionů korun. Příčin požáru je několik, vyloučená byla jedna jediná – závada na elektroinstalaci, protože objekt je dlouhodobě bez proudu.

Dům nějaký čas obývali bezdomovci. Není vyloučeno, že ho někdo úmyslně zapálil.

Bezprostřední okolí budovy je stále uzavřené, odpojené zůstává i trolejové vedení. Bývalý hotel stojí na konci bloku domů, které jsou stejně tak neobývané. Evakuace lidí tedy nebyla nutná.


Zvětšit mapu

ČRo, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme