Dvě až tři koruny za litr benzinu ušetří čeští řidiči v Polsku

Tento týden v Česku opět klesly ceny pohonných hmot, a sice o víc než 20 haléřů. Mnozí obyvatelé Náchodska si ale můžou zajistit ještě větší úsporu - když pojedou tankovat do sousedního Polska. Na litru benzinu ušetří dvě až tři koruny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tankování pohonných hmot

Tankování pohonných hmot | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

V Kudrowě Zdroji stojí deset litrů Naturalu 95 - 52 zlotých a 40. V přepočtu je to podle kursu České národní banky 345 korun. Češi tu ale příliš vidět nejsou.

„Je před výplatou, po desátém je tady hodně Čechů. V pátek jak jedou na nákupy, tak natankují. A ještě v neděli, když jedou do bazénu a na pstruhy,“ vysvětluje pan Marek při tankování benzinu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ceny pohonných hmot okolo česko-polských čerpacích stanic zjišťovala redaktorka Kristýna Štanderová

Posteskne si, že Čechů jezdí čím dál tím méně. Podle něj je to proto, že nemají peníze. U další polské čerpací stanice tankují dva Češi:

„Bydlím tady a vychází to výrazně levněji, až o tři koruny,“ říká Roman. „Nejezdím sem, dneska jsem tu poprvé. Spočítal jsem si, že to dělá zhruba dvě koruny na litru,“ prozrazuje Petr z Jaroměře.

V Náchodě stojí čerpací stanice stejné společnosti, jako za hranicemi. Tady ale stojí deset litrů 369 korun, litr Naturalu 95 stojí o 2 koruny a 40 haléřů více.

Kristýna Štanderová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme