Čeští házenkáři v kvalifikaci na ME remizovali s Makedonií

Čeští házenkáři remizovali ve druhém kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy Makedonii 27:27 a nedokázali tak napravit vysokou prohru ve Francii. Český tým sužovaný množstvím zranění promarnil ve druhém poločase sedmibrankový náskok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká házenkářská reprezentace na ME 2010 v Rakousku

Česká házenkářská reprezentace na ME 2010 v Rakousku | Foto: Ivo Dudek - www.chf.cz

Úvod utkání patřil Makedoncům, kteří byli důraznější a přesnější. Brzy si vytvořili třígólový náskok, ale od 7. minuty prvního poločasu převzal iniciativu český výběr.

Paradoxně mu k tomu pomohla dvě vyloučení českých hráčů. Při přesilových hrách Makedonie ztratila na jistotě a brzy přišla i o vybojovaný náskok. V českém týmu se rozehrál hlavně Zdráhala, který se i v oslabení dokázal střelecky prosadit.

V polovině prvního poločasu už měli navrch čeští hráči, když se k výborné obraně přidal bezchybným výkonem brankář Galia. Navíc se kromě Zdráhaly rozstříleli Linhart s Hrstkou. Tři minuty před přestávkou odskočili čeští házenkáři svému soupeři o pět gólů.

Bod je zlatý, ale měli jsme na 2, hodnotí házenkář Ondřej Zdráhala

Číst článek

Do poločasu ještě Češi navýšili náskok na rozdíl osmi branek, když se jim podařilo několik rychlých protiútoků.

Druhý poločas začali lépe Makedonci, kteří zlepšili obranu a brzy snížili až na rozdíl čtyř gólů. V polovině druhého poločasu už byl náskok českého výběru pouze dvougólový a v brance vystřídal Galiu Štochl.

Devět minut před koncem bylo vyrovnáno, když se Makedonci dvakrát prosadili při vlastním oslabení. V dramatickém závěru se obě mužstva vystřídala ve vedení, český tým držel fantastický brankář Štochl, ale vítězný gól se v posledních vteřinách vstřelit nepodařilo a zápas skončil remízou 27:27.

Utkání kvalifikace mistrovství Evropy házenkářů 2016 ve Zlíně:
ČR - Makedonie 27:27 (18:11)
Sestava ČR: Galia, Štochl - Hrstka, Jurka, Motl, Sobol, Babák, Kotrč, Linhart, Zdráhala, Hanisch, Šindelář, Chudoba, Kasal.
Rozhodčí: Togstad, Kristiansen (oba Nor.).

Vojtěch Bureš, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme