ANO, ČSSD a Trojkoalice si rozdělí výbory na pražském magistrátu

Hnutí ANO, ČSSD a Trojkoalice začnou připravovat základní principy koaliční smlouvy o společném vládnutí v Praze. Hotový už mají program, rozdělili si také kompetence v radě hlavního města a představili jména kandidátů na radní. Dnes by se vyjednávací týmy měly dohodnout na rozdělení výborů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Magistrát hlavního města Praha

Magistrát hlavního města Praha | Foto: Tomáš Adamec

„Budeme jednat o jednotlivých výborech, které budou vlastně zrcadlově kopírovat jednotlivé kompetence rady, kromě tedy samozřejmě kontrolního výboru. Takže bude 11 výborů plus jeden, takže ve své podstatě 12 výborů,“ přiblížila budoucí primátorka Adriana Krnáčová z ANO.

Kontrolní výbor chce vznikající koalice přenechat Pirátům, kteří mají v zastupitelstvu hlavního města čtyři křesla. Ti o něj mají zájem, chtěli by ale navíc ještě dohled nad magistrátním IT systémem.

„Paní Krnáčová z ANO s námi mluvila o tom, že by s Piráty chtěla spolupracovat také na politice IT. My vnímáme tuto oblast jako pro nás klíčovou a chtěli bychom se podílet na přípravě nové koncepce například v nějakém IT výboru, aby například náš zastupitel Ondřej Profant mohl být šéfem výboru pro IT,“ řekl pražský lídr strany Jakub Michálek.

Výsledky voleb do městského zastupitelstva - Praha | Foto: Český rozhlas

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme