Jihlavský Kučera nemá licenci, přesto mistrně vede tým vzhůru tabulkou

Ligovou tabulkou postupují nenápadně, ale o to strměji vzhůru. Roman Kučera převzal fotbalisty Jihlavy po někdejším reprezentačním kouči Petru Radovi, a tým z Vysočiny opět naučil vyhrávat. Dokonce teď kandiduje i na výhru v anketě pro trenéra měsíce října.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jihlavský Haris Harba v souboji se slávistickými hráči

Jihlavský Haris Harba v souboji se slávistickými hráči | Foto: Jan Kodet

Roman Kučera přitom ani nemá trenérskou licenci, což je léta kritizovaná praxe, proti které nedávno vystoupil i svazový šéf Miroslav Pelta.

Na konci září byla Vysočina po devíti kolech poslední v tabulce s pouhými čtyřmi body, rozhodla se odvolat Petra Radu a jiného trenéra úplně podle svých představ nedokázala narychlo sehnat.

Sáhla proto po vlastním mládežnickém kouči Romanu Kučerovi, což se ale ukázalo jako skvělá volba. Pod jeho vedením totiž Jihlava ze čtyř zápasů tři vyhrála a jeden remizovala. Přitom všichni v Jihlavě Kučerovo angažmá od začátku prezentují jako dočasnou výpomoc maximálně do konce podzimu - včetně samotného Romana Kučery.

Přehrát

00:00 / 00:00

Moderátorka Paricie Strouhalová o tématu mluvila s reportérem Janem Suchanem

„I kdyby to mělo být jen na jeden zápas, tak se budu snažit, abych byl maximálně úspěšný. A to, jaká bude moje další pozice klubu, jestli v něm vůbec zůstanu, to momentálně není důležitý. Tak to vůbec není postavené,“ říká.

Vzhledem k tomu, že v zápise o utkání nesmí být Roman Kučera napsaný jako trenér, dochází k paradoxní situaci, kdy zápasy na tiskových konferencích hodnotí sportovní manažer Josef Jinoch, který vystudovanou profilicenci má.

Ten po prvním vítězství nad Slavií ještě jasně potvrzoval dočasnost Kučerova působení u ligového týmu, po poslední výhře v Teplicích už ale jeho slova tak jednoznačná nejsou.

Trenérům bez licence se v Synot lize daří, podle FAČR je vzdělání důležité

Číst článek

„Je to pro mě úžasná zkušenost tady sedět a hodnotit s vámi zápasy, ale není mojí ambicí tady s vámi sedět u stolu a hodnotit zápasy,“ naznačil

Tou největší je asi dokonalá znalost prostředí a kádru, v Jihlavě totiž působí u mládeže už 13 let, takže i řada hráčů prošla jeho rukama, a to včetně syna Tomáše. Roman Kučera také zpevnil jihlavskou defenzivu, Vysočina za čtyři zápasy dostala jen dva góly, a když už konečně naposledy v Teplicích inkasovala, pomohlo jí štěstí.

Vítěznou branku totiž dala Jihlava po nevydařené malé domů Severočechů.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme