Stát odváží naftu ze skladů Viktoriagruppe, firma neplatila daně a má obstavené účty

Stát odvezl většinu nafty z českých skladů německé společnosti Viktoriagruppe. Kvůli nezaplaceným daním má totiž podnik obstavené účty. A za to může přijít i o statut celního skladu. Firmě navíc hrozí další pokuta za chybějící palivo. Z německých skladů totiž zmizelo více než pět milionů litrů nafty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Státní správa hmotných rezerv stěhuje naftu ze skladů Viktoriagruppe, firma neplatila daně a má obstavené účty (ilustrační foto)

Státní správa hmotných rezerv stěhuje naftu ze skladů Viktoriagruppe, firma neplatila daně a má obstavené účty (ilustrační foto) | Foto: Státní správa hmotných rezerv

Podle předsedy Správy hmotných rezerv Pavla Švagra byl převoz paliva nutný. „Naším základním úkolem je stoprocentně zabezpečit zásoby, které má stát u této firmy uloženy,“ zdůraznil.

„Správa hmotných rezerv v posledních dnech kvůli tomu spustila ve své historii vlastně největší logistickou akci. Přeskladňujeme motorovou naftu ze skladu firmy Viktoriagruppe z České republiky do skladu akciové společnosti ČEPRO,“ doplnil.

Státní hmotné rezervy: Vybrané základní suroviny, materiály, polotovary a výrobky určené pro zajištění obranyschopnosti a obrany státu, pro odstraňování následků krizových situací a pro ochranu životně důležitých hospodářských zájmů státu.
Zdroj: www.mvcr.cz

Firma Viktoriagruppe ale s výsledky kontroly nesouhlasí. Navíc napadla způsob měření.

„S výsledky kontroly pochopitelně nesouhlasíme. Těch měření tam probíhalo více, ani jedno se neshoduje,“ uvedl jednatel společnosti Lubomír Novotný.

„A řeší se to se Státní správou hmotných rezerv stále. Jedná se teda o tom, kde se stala chyba, jestli se to bude přeměřovat, nebo jestli se to bude vyskladňovat a tím se zjistí pravý stav věci,“ dodal.

Státní správa hmotných rezerv využívá pro skladování svých zásob služeb asi šesti firem.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme