ANO, ČSSD a Trojkoalice si v Praze rozdělily magistrátní výbory

Strany budoucí pražské koalice si rozdělily pozice ve vedení magistrátních výborů. ANO, ČSSD a Trojkoalice povede 11 výborů, předsedou kontrolního výboru pak bude zástupce České pirátské strany. Vyjednavači řešili i způsob, jakým bude koalice jednat a hlasovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Magistrát hl. města Prahy

Magistrát hl. města Prahy | Foto: Filip Jandourek

Nová koalice nepočítá s tím, že by nějaký výbor přenechala TOP 09, ODS nebo KSČM.

„Výbory nebudou kopírovat kompetence jednotlivých radních. Budou zrcadlově rozdány, nepočítám s tím, že by další opoziční strany získaly nějaký výbor,“ říká budoucí primátorka Adriana Krnáčová z hnutí ANO.

Sociální demokraté povedou finanční výbor. Jeho předsedou bude pražský lídr ČSSD Miloslav Ludvík. Sociální demokraté ještě musejí vybrat šéfy dvou dalších výborů a také obsadit křeslo posledního radního.

„My v podstatě máme v tuto chvíli čtyři nominanty na tři funkce, tak se musíme nějak dohodnout,“ vysvětlil Miloslav Ludvík.

O šéfech svých tří výborů bude rozhodovat ještě zastupitelský klub Trojkoalice. Hnutí ANO má naopak jasno. Například výbor pro kulturu a památkovou péči povede Eliška Kaplický.

Výsledky voleb do městského zastupitelstva - Praha | Foto: Český rozhlas

Věra Pfeifferová, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme