Na tři sta vánočních balíčků poputuje z Olomouce k chudým dětem na Ukrajinu

3. listopad 2014

Hezčí Vánoce budou mít díky pomoci z Moravy chudé a opuštěné ukrajinské děti. Akci Vánoční balíček pro Ukrajinu vyhlašuje už sedmým rokem olomoucká Arcidiecézní charita. Dárky poputují do dětských domovů i sociálně slabých rodin.

„Připravujeme jeden z nejúspěšnějších projektů Vánoční balíček, který už má tradici a opravdu má velký efekt,“ říká Václav Keprt, ředitel olomoucké Arcidiecézní charity, ve které teď dávají dohromady seznamy dětí.

„Ty si rozeberou jednotlivé Charity, takže pokud někdo chce pomoct, tak je nejlepší obrátit se na místní Charitu a nabídnout, že by si chtěl vzít jedno to dítě pro letošní obdarování. Předpokládáme, že těch dárků bude kolem tří set, “ dodává Keprt.

Sbírka je jiná tím, že lidé obdarovávají konkrétní dítě a dárkem plní jeho přání. „Tady skutečně posíláme pouze věci nové, vždycky do toho balíčku dáváme to, co ten člověk potřebuje, protože k té informaci s tím jménem dáváme i věk, rozměry, pohlaví, co by ten člověk potřeboval, nebo co ho trápí nebo taky co by si třeba přál. Takže něco na oblečení, boty, když jsou to menší děti, nějaká hračka, školní potřeby. Většinou vždycky tam lidi dají něco sladkého, tak, aby to bylo takové pestré, aby to pomohlo a zároveň udělalo tu radost,“ dokončuje Václav Keprt.

autor: rak
Spustit audio