Z bývalých jatek je místo pro nezávislé umění. Jatka78 zahajují už v listopadu!

3. listopad 2014

V tržnici v pražských Holešovicích se připravuje, chystá a rekonstruuje. Už brzy se tam otevře nový multifunkční prostor pro nezávislé umění Jatka78. Na slavnostní zahájení, které se koná 5. listopadu, můžete dorazit i vy.

„Praze chybí větší prostor pro nezávislé a experimentální umění,“ tvrdí principál Cirku La Putyka Rosťa Novák. A tak inicioval vznik nového prostoru, který se otevře v pražských Holešovicích a nese název Jatka78.

Vystupovat tu bude nejen Cirk La Putyka, ale i další současné soubory, například 420PEOPLE, Lenka Vágnerová, nezávislé projekty režijní dvojice SKUTR a další. „Naším cílem je spolu se soubory za podpory Prahy, firem i široké veřejnosti přeměnit budovy bývalých jatek v domov pro nové umění,“ přibližuje Rosťa Novák.

Čtěte také

V Holešovicích vznikne divadelní sál, do kterého se vejde i 350 diváků, místo pro zkušební představení, workshopy, galerie, bar nebo klub.


Proč Jatka78?
Jméno odkazuje na původní účel hal číslo 7 a 8, které sloužily jako jatka téměř sto let. Až do roku 1983, kdy byl areál přebudován na tržnici.
Haly 7 a 8 jsou součástí trojlodního objektu severovýchodní části areálu, který je památkově chráněn.

Pro nedočkavé máme dobrou zprávu. Jatka78 se otevřou už 5. listopadu. Slavnostního zahájení zkušebního provozu se můžete zúčastnit i vy. Stačí dorazit od 19 hodin do Holešovické tržnice. Vstup je zdarma.

V 19 hodin se otevře bar a galerie. Vystoupí Cirk La Putyka a uvidíte také Annu Polívkovou, Jiřího Kohouta, Jakuba Žáčka, Cirkus TeTy a Cirkus Humberto. O hodinu později uslyšíte Dětský soubor Českého rozhlasu. Čeká vás také řeznický pop a Cirk La Putyka Band. Více informací se dozvíte na www.jatka78.cz.

autor: šše
Spustit audio