Sbírka Nadačního fondu ČRo Světluška letos získala rekordních 22,5 milionu korun

Sbírka Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška letos získala rekordních 22,5 milionu korun. To je o šest milionů víc než v loňském roce. Světlušce se podařilo získat více příspěvků od drobných i firemních dárců. Do konce roku chystá další aktivity s využitím nových forem fundraisingu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koncert Světlo pro Světlušku rozzářil Pražskou křižovatku

Koncert Světlo pro Světlušku rozzářil Pražskou křižovatku | Foto: Dalibor Puchta

V prosinci Světluška plánuje prodej vánočních ozdob z chráněných dílen.

„Do konce roku nás čeká ještě projekt, který jsme nazvali Křišťál pro Světlušku. Podporuje nás velká česká firma, která vyrábí a vyváží český křišťál,“ popsala vedoucí sbírky Linda Vaňková a dodala:

„Dali nám zadarmo křišťálové komponenty, ze kterých v tuto chvíli nevidomí vyrábějí v chráněné dílně vánoční ozdoby. Ty budeme prodávat na Václavském náměstí v Praze na vánočních trzích.“

Během přenosu koncertu Světlo pro Světlušku obdržela Světluška desetitisíce dárcovských DMS. Osobnostem v callcentru přislíbili volající téměř 250 tisíc korun.

Příspěvky pro Světlušku:
- číslo účtu 99999 99999/0100,
- dárcovská SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA (1 DMS = 30 Kč, Světluška obdrží 28,50 Kč),
- nebo ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA (pravidelná měsíční podpora Světlušky ve výši jedné DMS po dobu jednoho roku).

„Od té doby ale už na světluščí konto dorazilo více než půl milionu korun. Evidentně tedy přispívají i ti, kteří se nedovolali, za což moc děkujeme,“ řekl ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu Přemysl Filip.

Úspěch slavil v roce 2014 také noční Běh pro Světlušku, kterého se zúčastnily rekordní tři tisíce běžců. Sbírka V září Světlušky září již nyní překonala výtěžek sbírky z roku 2013, jenž činil přes pět milionů korun.

„Přitom ještě stále svážíme pokladničky ze škol a dále počítáme. Pomohl nám rekordní počet více než sedmi tisíc dobrovolníků v ulicích a zapojení oddílů z Asociace turistických oddílů mládeže," vysvětlila Linda Vaňková.

V listopadu Světluška vydá nové CD s pohádkami O nepotřebných věcech od Arnošta Goldflama. Za drobný příspěvek do sbírky bude ke stažení také nová neoficiální světluščí hymna. V rámci oslav 17. listopadu si Světluška na Národní třídě v Praze připomene svou historii.

kap, Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme