Basketbalisté Nymburka budou hrát s Virtusem Řím

Basketbaloví fanoušci v Praze budou dnes řešit těžké dilema. Na výběr totiž mají hned ze dvou evropských soutěží. V EuroCupu hráči Nymburka v půl sedmé vyzvou v Tipsport Aréně italský Vitrus Řím. O půl hodiny dříve basketbalistky ZVVZ USK Praha nastoupí na Folimance proti jednomu z favoritů celé soutěže - Jekatěrinburgu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radoslav Rančík (vlevo), Jiří Welsch a trenér Kestutis Kemzura během tiskové konference basketbalového Nymburka

Radoslav Rančík (vlevo), Jiří Welsch a trenér Kestutis Kemzura během tiskové konference basketbalového Nymburka | Foto: ČEZ Basketball Nymburk

Nymburk v EuroCupu zatím vyhrál jediné utkání. V souboji s bývalým účastníkem euroligy by si mohl spravit sebevědomí. Virtus Řím ale v základní skupině zatím nenašel přemožitele. Navíc Středočechům budou chybět klíčoví hráči.

Jedním z nich je Luboš Bartoň. Sám před deseti lety dres soupeře oblékal. Za tu dobu se prý mnohé změnilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přehled o basketbalových zápasech má Pavel Petr

„Prezident klubu, který do toho dává roky peníze, tak od toho chce odejít, ale zároveň ví, že by klub zanikl. Už o tom uvažuje 2-3 roky, ale ještě klub podpořil. Jsou v jiné situaci, než před deseti lety,“ vzpomíná.

S italským basketbalem má zkušenosti také Radoslav Rančík. Jenže ani on s největší pravděpodobností do večerního duelu nenastoupí.

„Koleno je silně podvrtnuté. Všechno v něm je v pořádku, rozhodneme se podle toho, jak se budu před zápasem cítit,“ vysvětluje Rančík.

Nymburk rozehraje partii s Virtusem Řím v 18 hodin a 30 minut. Basketbalistky ZVVZ USK nastoupí v s Jekatěrinburgem. Pro oba celky jde o první vážnou prověrku nové sezóny.

„Je to tak půl napůl, jestli to je výhoda. S Jekatěrinburgem to tak je, když se vám to podaří, tak je jedno, kdy se hraje, Když někoho neubráníte, tak máte smůlu,“ říká trenérka úřadujících českých šampionek Natálie Hejková.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme