Studio Warner Bros. zruší tisíc pracovních míst. Důvodem je snižování nákladů

Největší filmové a televizní studio Hollywoodu chystá vlnu propouštění. Warner Bros. chce zrušit zhruba tisícovku pracovních míst, tedy přibližně 12 procent celkové pracovní síly. Důvodem je snížení nákladů společnosti. Propouštět budou i další divize největší mediální firmy na světě Time Warner.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Některé divize americké mediální společnosti Time Warner budou propuštět

Některé divize americké mediální společnosti Time Warner budou propuštět | Zdroj: Reuters

Společnost Time Warner letos čelila nabídce na převzetí od mediálního magnáta Ruperta Murdocha, který stojí v čele konkurenční společností 21st Century Fox. Jenže Time Warner nabídku odmítla.

„Akcionářům to zdůvodnil tak, že má sám velké plány, jak firma může růst. A část těchto plánů je samozřejmě také snižování nákladů. Time Warner proto přistoupil v několika svých divizích a projektech k tomu, že výrazně snižuje počty zaměstnanců a mimo jiné se to dotklo také dceřiné firmy Warner Bros.,“ říká analytik společnosti Cyrrus Tomáš Menčík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Největší filmové a televizní studio Hollywoodu Warner Bros. chystá vlnu propouštění . Podrobnosti zjišťovala Zuzana Švejdová

Samotný kontrakt měl být v hodnotě 80 miliard dolarů, tedy v přepočtu asi 1,6 bilionu korun. Transakcí tak mělo vzniknout jedno z největších mediálních impérií na světě.

Propouštět budou i další divize

Propouštění se bude týkat i divizí financí a informačních technologií. Time Warner navíc vlastní i zpravodajský kanál CNN nebo placenou televizi HBO.

Právě HBO se chystá propustit skoro dvě stovky zaměstnanců. A mateřská společnost vysílacích stanic CNN zruší zhruba deset procent z 15 tisíc pracovních míst, které má po světě.

Time Warner navíc drží i práva na významné sportovní soutěže a ovládá i společnost CME, tedy majitele televize Nova. Na dotaz Českého rozhlasu, jestli se propouštění dotkne i České republiky, ale společnost CME zatím nereagovala.

Dnes Time Warner zveřejnila hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí. Kvůli neúspěšnému pokusu o koupi je společnost pod tlakem a v centru pozornosti akcionářů. Ve třetím čtvrtletí zvýšila tržby o 3 procenta na 6,24 miliardy dolarů. Výsledky tak překonaly očekávání analytiků.

„Reklamní trh v Americe, co se týče televizní reklamy, není na tom zcela dobře a to, že Time Warner sám má problémy s poklesem sledovanosti v hlavním čase na jejich kanálech, je obecně známý fakt. To je zakomponované do odhadů, které teda byly poměrně nízké. Time Warner tyto nízké odhady dokázal mírně překonat,“ dodává i Tomáš Menčík.

Za vyššími tržbami stojí hlavně navýšení počtu nových předplatitelů, a to hlavně u programů HBO.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme