FN Brno odmítá selhání v péči o chlapce, který má po běžné operaci poškozený mozek

Fakultní nemocnice Brno i nadále odmítá pochybení v případu chlapce, který má po operaci krčních mandlí poškozený mozek. U soudu to dnes řekl přednosta kliniky dětské ORL Ivo Šlapák. Před čtyřmi lety začal hoch po běžném zákroku krvácet, dusil se a několik minut nedýchal. Od té doby potřebuje nepřetržitou péči. Rodiče požadují za selhání personálu 20 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fakultní nemocnice Brno-Bohunice - heliport

Fakultní nemocnice Brno-Bohunice - heliport | Foto: Zuzana Kopuletá | Zdroj: Český rozhlas

„Tam nebyla příčina systémového nedostatku. Příčina toho stavu je v Matějově organismu, který na to nezareagoval tak, jak na to zareagovaly tisíce jiných dětí. On zkrátka byl v té době nemocný a jeho tělo se nevyrovnalo s tím, co se stalo,“ hájil personál kliniky Ivo Šlapák.

V případu vypovídal jako svědek vůbec poprvé. „Já osobně ho nepovažuji za svědka, já ho považuji za jednoho z největších viníků, protože právě ten systém nemocnice, který se dneska ukázal v plné síle, jak to tam funguje, je hlavním problémem, proč je Matěj dneska v tomto stavu,“ myslí si chlapcův otec Vítězslav Kocián.

Nemocnice podle něj zatajila část originálů zdravotnické dokumentace, ze které budou znalci vycházet při tvorbě posudků. Soudní jednání se táhne už řadu měsíců, dokazování přesto ještě neskončilo.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme