Noví zastupitelé zvolili vedení Berouna. Svůj post obhájila starostka Šárka Endrlová

Post starostky Berouna obhájila Šárka Endrlová z Nezávislých Berouňáků. Včera o tom na svém ustavujícím jednání rozhodlo berounské zastupitelstvo. Vítězné sdružení bude město v příštích čtyřech letech řídit spolu s ČSSD, TOP 09 a uskupením PRO Beroun. V jednadvacetičlenném zastupitelstvu má koalice těsnou většinu dvanácti zastupitelů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beroun. Ustavující jednání zastupitelstva

Beroun. Ustavující jednání zastupitelstva | Foto: A.Rokosová

Návrh hlasovat o nových představitelích města v tajné volbě neprošel, a tak zastupitelé volili, podle původního návrhu veřejně.

O nejvyšší post se ucházela jen jediná kandidátka, právě Šárka Endrlová, ruku pro ni zvedlo 13 z 20 přítomných zastupitelů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednání ustavujícího zastupitelstva v Berouně sledovala redaktorka Alena Rokosová

Zastupitelé rozhodli také o postech místostarostů – budou jimi Ivan Kůs z ČSSD a Josef Urbánek z Nezávislých Berouňáků.

Ačkoli dosud byl takzvaně uvolněný jen jeden místostarosta, nově to budou oba. Znamená to, že se budou práci pro město věnovat naplno namísto řádného zaměstnání a dostanou klasický plat.

Podle starostky je to kvůli nárůstu práce kolem dotací. „Máme v tuto chvíli několik desítek aktivních projektů,“ vysvětlila Endrlová.

Ona sama se chce v příštích čtyřech letech věnovat oblasti majetku, investic, financí a územního plánování. Dva místostarostové se musejí rozhodnout, kdo si vezme na starost balík školství, kulturu a sociální oblast a kdo se zaměří na výstavbu, dopravu a technické služby.

Nová sedmičlenná rada města se poprvé sejde 12. listopadu. Ten den dá dohromady i své programové prohlášení.

Podle dlouholetého místostarosty a pozdějšího starosty města Tomáše Havla se město i pod stávajícím vedením ubírá již dříve nastaveným směrem.

„Pokračuje se ve všem, co bylo založeno, co jsme dělali my, co dělalo předchozí vedení města. A něco významně nového nebo jiný trend se neobjevuje,“ podotkl Havel.

Toho ještě coby člena ODS před třemi lety tehdejší koaliční partneři – Nezávislí Berouňáci spolu s TOP 09 – sesadili z vedení. Dnes je Havel v opozici za Stranu zelených a Beroun sobě. Jak říká, podporovat současné vedení města nebude.

A.Rokosová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme