Letošní VII. ročník Juniorfestu nabídne přes 50 filmů, besedy s hvězdami a zábavný doprovodný program

7. listopad 2014

Mezinárodní festival Juniorfest, který začíná 7. listopadu, zavítá letos do tří Západočeských měst. Už tradičně je jeho hlavním útočištěm Horšovský Týn. Na filmy pro děti a mládež se mohou těšit i lidé v Plzni nebo Dobřanech. Největší hvězdou celého festivalu bude Kabir Bedi, který se proslavil rolí Sandokana.

Organizační tým v čele s Michalem Šaškem připravil návštěvníkům dvě příležitosti filmového Sandokana potkat. Setkat se s ním můžete 11. a 12. listopadu v dobřanském kulturním zařízení Káčko, a také na zámku v Horšovském Týně. Zde je setkání s Kabirem Bedim naplánováno do Erbovního sálu. Podle organizátorů zájem nejspíš předčí možnosti tohoto sálu, takže se uvažuje také o nádvoří zámku. Zájemci mohou setkání s Kabirem Bedim sledovat i prostřednictvím internetového přenosu.

Kabir Bedi, který se proslavil rolí Sandokana

Pořadatelé nechali vytisknout jako nostalgickou vzpomínku speciální edici triček s motivem Sandokana, která byla před 30 lety vyhledávanou součástí šatníku tehdejších dětí.

Na festival zavítají i známé české osobnosti. Patřit k nim bude například Hana Maciuchová a režisér Zdeňek Zelenka. Oba jmenovaní si od organizátorů převezmou hlavní festivalové ocenění Zlatá rafička.

Návštěvníci Juniorfestu se mou setkat také s Viktorem Preissem, Michaelu Badinkovou nebo Tomášem Töpferem. Organizátoři připravili setkání i s tvůrci úspěšné pohádky Tři bratři. Už teď přislíbili účast Jiří Lábus nebo David Matásek.

V letošním roce si pořadatelé festivalu připravili pro žáky základních škol také zbrusu novou několikadenní soutěž nazvanou „Detektivem na zkoušku“. Soutěž je určena všem, kteří si chtějí vyzkoušet práci policejních detektivů. Čtyřčlenné týmy budou mít za úkol odhalit pachatele zločinu, který se stal na zámku v Horšovském Týně.

I letos se nebude chybět oblíbená soutěž Pevnost Týn. Přesně po roce, tzn. v úterý 11. listopadu od 14hodin, proběhne v prostorách hradu a zámku Horšovský Týn již pátý ročník oblíbené soutěže pro žákovské týmy ve stylu francouzské televizní soutěže pevnost Boyard. Kapitány jednotlivých týmů budou herci seriálu Špačkovi v síti času. Vítězný tým získá poukaz na zájezd do německého Legolandu.

Festival, který se koná v Horšovském Týně, v Dobřanech a v Plzni začne 7. listopadu a skončí 12. listopadu.

autor: Adam Vlček
Spustit audio