Trať sjedu vždycky, usmívá se na startu SP snowboardcrossařka Samková

Snowboardcrossařka Eva Samková vyléčila dvakrát zraněný kotník a už myslí na vstup do nové sezony. Ta bude pro jednadvacetiletou závodnici výjimečná. Vstoupí do ní totiž jako olympijská vítězka, i když si to sama vůbec nepřipouští.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„S ničím do něj nejdu a nechávám to tak nějak plynout. Nerada plánuju, takže neplánuju ani teď,“ mluví Eva Samková o blížícím se Světovém poháru.

Jasné je, že na první závod elitního seriálu do Montafonu vyrazí. V Rakouském zimním středisku se tak pokusí navázat na předcházející skvělou sezonu, i když ji po Hrách v Soči trápilo zranění nohy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kotník cítím, ale není to dramatické, říká na startu sezony o vyléčeném zranění snowboardcrossařka Eva Samková

„Kotník se má skvěle, byli jsme i v bazénech s Tomášem Krausem, protože se třeba nejezdilo. Byl to super odpočinek. Takže jsem byla spokojená,“ popisuje olympijská vítězka soustředění v Pitztalu, ze kterého se vrátila ve čtvrtek.

Tréninkové a závodní zatížení je samozřejmě úplně jiné, ale Eva Samková si nemyslí, že by ji měly prodělané problémy s kotníkem nějak limitovat.

„Samozřejmě jsem to měla v hlavě, ale není to nějak dramatické. Moc to neřeším a přijde mi, že se to zbytečně zveličuje. Každý si někdy zlomil kotník, polovina našeho týmu má problémy s kotníky a taky pořád jezdí. Takže bych to neřešila, je to cítit, ale není to dramatický,“ uklidňuje své fanoušky Eva Samková.

Ta sice zatím na sněhu podle svých moc času nestrávila, ale spoléhá na tzv. falešnou formu.

„Já tu trať sjedu vždycky. Buď blbě, nebo dobře, ale sjedu jí vždycky, takže je to vlastně jedno,“ dodává s tradičním úsměvem od ucha k uchu Eva Samková.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme