AP hlásí neoznačený vojenský konvoj na východě Ukrajiny, NATO zprávy prověřuje

Severoatlantická aliance prověřuje zprávy o údajném pohybu ruských tanků na východě Ukrajiny. Moskva podle Kyjeva vyslala na podporu proruských separatistů kolonu více než 30 tanků a další vojáky. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov dnes vojenskou přítomnost Ruska na východě Ukrajiny popřel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Konvoj neoznačených vojenských aut na východě Ukrajiny

Konvoj neoznačených vojenských aut na východě Ukrajiny | Zdroj: ČTK

Podle agentury AP se na východě Ukrajiny pohybuje vojenský konvoj. Zpravodajové prý viděli přesuny více než 80 neoznačených vojenských vozidel. Kamiony se prý pohybovaly ve třech kolonách u Doněcka a města Snižne. Jejich původ ale nebylo možné ověřit.

Spojené státy a Rusko se dnes dohodly na výměně informací ohledně situace na rusko-ukrajinských hranicích. Šéf americké diplomacie John Kerry se sešel se svým ruským protějškem Sergejem Lavrovem v Pekingu před nadcházejícím summitem Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří.

Kerry přitom naznačil, že Rusku bezprostředně nehrozí nové západní sankce. Rusko má prý na výběr rozhodnutí, která o sankcích rozhodnou v dlouhodobém horizontu.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme