Barbora Špotáková vyrovnala sedmým triumfem Železného a Fibingerovou

Jenom bývalý oštěpař Jan Železný, současný trenér Barbory Špotákové, a koulařka Helena Fibingerová dokázali vyhrát sedmkrát titul Atlet roku. To platilo do chvíle, než se jim vyrovnala úřadující mistryně Evropy z Curychu Barbora Špotáková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká oštěpařka Barbora Špotáková se raduje z titulu mistryně Evropy

Česká oštěpařka Barbora Špotáková se raduje z titulu mistryně Evropy | Zdroj: Reuters

„Nejlepší českou atletkou pro rok 2014 byla zvolena Barbora Špotáková,“ oznámil Aleš Háma v závěru slavnostního galavečera.

Loni přetrhla šňůru jejích triumfů dominantní Zuzana Hejnová, ale to měla Barbora Špotáková za celý rok "jen" jeden závod.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Určitě nedám Janečka chůvě ani s ním nedojedu na dva měsíce do Afriky, aby ho neviděl Lukáš,“ říká před nadcházející sezonou oštěpařka Barbora Špotáková

Ten, kterým se vrátila po mateřské pauze. A z pohledu výsledků i vítězství v anketě se zdá letošní sezona stejně snadná, jako když vyhrávala ještě bez syna Janka.

„Mě to překvapilo už od porodu. Okamžitě jsem byla na své váze, fyzičku jsem získala díky tomu, že bydlíme v Brdech, kde můžu vyběhnout z domu a běhat tam s kočárkem. Což mimochodem praktikuju dodnes,“ přemítala Barbora Špotáková.

A opět poděkovala rodině, že jí pomáhá se synem Jankem, aby vůbec mohla vrcholově sportovat. A s tím, jak potomek poroste.

„Bude to trošku náročnější. I pro mámu, která má bohužel artrózu třetího stupně v kyčli, takže je zralá na totálku. A to běhání za Janečkem bude muset dávat,“ lituje Barbora Špotáková jednu z hlídacích babiček.

A také několikrát zopakovala, že si chce dát příští sezonu - předolympijskou - jako volnější. Pak ale přiznala, že slevit nedokáže.

„Neumím a hlavně, člověk to nemůže úplně pustit. Vždycky naplno, ale určitě nedám Janečka nějaké chůvě nebo abych s ním odjela na dva měsíce do Afriky, aby ho neviděl Lukáš. To tomu nedám.“

A to je hlavní posun priorit atletky roku, Barbory Špotáková.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme