Vůdce IS prý byl při náletu v Iráku zraněn, Pentagon to nepotvrdil

Samozvaný vůdce radikální organizace Islámský stát Bakr Bagdádí byl údajně po náletu na kolonu v Iráku těžce raněný. Oznámila to stanice Al-Arabíja s odvoláním na severoirácké kmeny. Americké ministerstvo obrany zprávu nepotvrdilo. Později o Bagdádího zranění informovala také irácká státní televize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bojovníci Islámského státu

Bojovníci Islámského státu | Foto: BBC, YouTube. com

Na konvoj Islámského státu zaútočila letadla Spojených států nedaleko města Mosul. Podle Pentagonu v autech jeli vysocí představitelé Islámského státu. Zda v koloně byl Bagdádí, ale americké ministerstvo obrany neví.

Náčelník generálního štábu britské armády generál Nick Houghton dnes upozornil, že i pokud by se potvrdilo, že Islámský stát přišel při útoku o své špičky, je schopen je bez problémů nahradit.

Bakr Bagdádí je označován za chalífu, tedy nejvyššího muže na území, které Islámský stát od loňska zabral v severní Sýrii a Iráku.

Radikálové z Islámského státu ale na některých místech v Sýrii i Iráku stále postupují. Dlouhodobě bojují o syrské kurdské město Kobani, těžké boje jsou od října hlášeny od iráckého Bajdží, kde je významná rafinerie.

Islámský stát | Foto: Český rozhlas

ČTK, Olga Kořánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme