Tradiční Velkou kunratickou si vyzkoušela i Mirka Knapková. Je to pestré a zajímavé, říká

Druhou listopadovou neděli se v pražských Kunraticích tradičně schází tisíce sportovních nadšenců. Dnes tomu nebylo jinak a do 81. ročníku Velké kunratické, který je zařazen do projektu České unie sportu Sportuj s námi, vyběhla i olympijská vítězka, skifařka Mirka Knapková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerstvá držitelka zlaté olympijské medaile skifařka Miroslava Knapková

Čerstvá držitelka zlaté olympijské medaile skifařka Miroslava Knapková | Foto: Jiří Hošek

„Mám ráda přírodu a ráda v přírodě běhám. Líbí se mi, že trasa je tady technická. Běží se přes potoky, do kopce z kopce. Je to pestré a zajímavé,“ popisuje tradiční kros dlouhý 3100 metrů česká skifařka.

Mirka Knapková dlouho držela třetí pozici, ale nakonec skončila těsně pod stupni vítězů. Dobrou náladu jí to ale nezkazilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Velkou kunratickou se Mirky Knapkové vyptával Jakub Marek

„První půlku jsem si říkala, že jsem rozběhla dobře. Celkem dost jsem ale vytuhla a na poslední rovince jsem se trápila. Přišlo mi to nekonečné. Přesto si ale myslím, že jsem zaběhla dobře,“ těší sympatickou veslařku.

Podle Knapkové ale nejde ve Velké kunratické tolik o výsledky, jako o příjemnou atmosféru a setkání s přáteli. A náročný profil íi navíc sedí.

„Mám to radši. Trénuju veslování a běh mám v rámci doplňku. Netrénuju rychlost a žádná tempa. Spíš běháme kopce a zaměřujeme se na vytrvalost. Takže pro mě je Velká kunratická výhodou, protože mám silné nohy a udýchám to. V kopcích to většinou naženu a na rovince mě všichni doběhnou,“ říká olympijská vítězka z her v Londýně.

Největším a nejobávanějším z kopců je rozhodně Hrádek. Místo, které je společně s brodem místního Kunratického potoka nejvděčnějším místem pro fotografy. Přestože není nic snadného se na něj vyšplhat, Bohuslav Klimánek to zvládl v 82 letech.

„Hrádek bolí. A ještě horší je to z Hrádku dolů, když máte nohy jak z olova a nemůžete se rozběhnout. Když se rozběhnete, tak vás čeká poslední kopec, a to je ještě horší,“ vysvětluje muž, který dokončil svou 57. Velkou kunratickou a už se těší na tu příští.

A že má tento závod budoucnost, potvrzují slova třináctileté Anety Štipánové, která vyhrála kategorii mladších žákyň.

„Asi dva roky dělám atletiku na Slavii a tohle je zatím asi největší úspěch. Loni jsem byla osmnáctá a letos jsem první, takže to je hodně velký skok. Vůbec jsem to nečekala a jsem za to hodně ráda,“ usmívá se šťastná vítězka běhu na 840 metrů.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme