Problémy krajů bude tripartita nově řešit jednou za čtvrt roku

Tripartita složená z odborů, zaměstnavatelů a vládních zástupců se bude jednou za čtvrt roku věnovat problémům krajů. Řešit chce dopravní infrastrukturu, reformu školství, čerpání peněz z Evropské unie nebo vzdělávání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Středula, Tripartita

Josef Středula, Tripartita | Foto: Filip Jandourek

Podle odborů začínají Česku docházet kvalifikovaní pracovníci v různých oborech.

Předák Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula řekl, že je proto nutné síť škol optimalizovat a upravit financování tak, aby školy "netoužily po studentovi jen kvůli poplatku". Odbory podporují i jednotné zkoušky na střední školy.

„Rezonovalo to tam takřka ze všech vystoupení - otázka optimalizace sítí škol, urychlený přechod na například možnost zkoušek na střední školy, aby nedocházelo k tomu, že to potom uhání po příslušném studentovi, protože dostane poplatek. Ale aby se skutečně změnil poměr v oblasti učňovského školství, klasického středního školství, potažmo vysokého školství,“ uvádí Středula.

Na jednání se mluvilo také o potřebě zákona, který by upravil vynětí půdy ze zemědělského fondu. Diskutovalo se o přípravě na čerpání fondů, chystaném propouštění horníků v severních Čechách a na severní Moravě nebo podpoře dopravní infrastruktury.

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme