Izraelské úřady jsou po útocích v Tel Avivu a na Západním břehu v pohotovosti

Po dalších násilnostech v Izraeli a na palestinském Západním břehu vzrostly obavy z nové intifády. Předchozí povstání Palestinců skončilo před necelými deseti roky. V sobotu zastřelili policisté na severu země arabského občana Izraele. V několika městech pak izraelští Arabové napadli policisty kameny. A v pondělí následovaly dva fatální útoky s použitím nožů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelští policisté jsou po útocích v Tel Avivu v pohotovosti

Izraelští policisté jsou po útocích v Tel Avivu v pohotovosti | Zdroj: Reuters

Útočník u nádraží v Tel Avivu pobodal izraelského vojáka, který později zemřel v nemocnici. Zranění ale utržil i samotný pachatel a policisté ho brzy dopadli. Identifikovali ho jako dvaadvacetiletého Palestince z Nábulusu.

Mezitím se militantní organizace Islámský džihád přihlásila k jinému útoku nožem na palestinském Západním břehu, při kterém zemřela obyvatelka místní židovské osady.

Podle skupiny to byla odplata za sobotní smrt mladého Araba a také za omezování muslimských modliteb na jeruzalémské Chrámové hoře.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vyzval bouřící se izraelské Araby k odchodu na území Palestinské autonomie a naznačil, že by někteří mohli být zbaveni občanství.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme