Policie možná obviní sestru z Rumburku z dalších podezřelých úmrtí

Policie rozhoduje, zda rozšíří trestní stíhání bývalé zdravotní sestry z Rumburku na Děčínsku. Jasno by mělo být do konce měsíce. Žena v současnosti čelí obvinění z vraždy jedné pacientky a hrozí jí až 18 let vězení. Kriminalisté ale prověřují dalších 11 podezřelých úmrtí v tamní nemocnici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rumburská nemocnice

Rumburská nemocnice | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

Podle krajského státního zástupce Jana Jakovce by mělo být jasno maximálně do tří týdnů. Vyšetřovatelé totiž vyhodnocují znalecké posudky.

„Znalecké posudky v tomto směru již byly zpracovány a probíhá jejich vyhodnocování a vyvozování případné další trestní odpovědnosti je otázkou několika dalších dnů, maximálně dvou tří týdnů,“ informuje.

Poté bude jasné, jestli a o jaké skutky se případně trestní stíhání rozšíří.

Na podezřelé jednání zdravotní sestry se přišlo v noci z 5. na 6. června. Ostatní sestry si tenkrát všimly nečekaného úmrtí pacientky a informovaly o tom nadřízené.

Nemocnice zdravotní sestru hned odvolala ze služby, zabránila jí v přístupu do míst pro personál a nařídila dovolenou. Po vnitřním vyšetřování pak sestru okamžitě propustila.

Kromě zmíněné sestry policie vyšetřuje ještě jednoho lékaře, který měl na postup léčby pacientů dohlížet.

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme