České hokejistky si elitní skupinu MS nezahrají, prohrály v Japonsku

České hokejistky rozhodující třetí zápas o účast v elitní skupině mistrovství světa prohrály. V Japonské Jokohamě ztratily třetí zápas výsledkem 1:2 a příští rok opět budou hrát pouze MS divize I.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ženský hokej

Ženský hokej | Foto: Archiv

„Nejsem spokojený s první třetinou, holky se zlepšily až ve druhé a třetí,“ řekl po zápase serveru Mezinárodní hokejové federace trenér českého týmu Jiří Vozák.

Japonky totiž byly v úvodu rozhodujícího zápasu série na tři vítězství lepší a zaměstnávaly českou brankářku Peslarovou, která předvedla několik výborných zákroků. Až v devatenácté minutě ji překonala Fudžimotová a poslala domácí do vedení.

Ve zbytku zápasu se Češky snažily o zvrat, ale uchylovaly se k faulům. Při přesilovce pěti proti třem se se Japonsko dostalo do tlaku, které krátce po návratu obou vyloučených Češek ve 49. minutě zužitkovala Nakamuraová a zdvojnásobila náskok svého týmu.

Česká reprezentace snížila o 4 minuty později zásluhou Vanišové, vyrovnat se jí ale nepodařilo. Sérii o postup na MS elitní skupiny ve Švédsku tak vyhrálo Japonsko 2:1.

Národní hokejový tým tak příští rok bude hrát MS divize I, skupiny A, ve kterém se utká s Norskem, Dánskem, pořádající Francií, Rakouskem a Litvou.

Kvalifikace mistrovství světa hokejistek v Jokohamě - 3. zápas:
Japonsko - ČR 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. M. Fudžimotová (Jonejamaová, Osawaová), 49. Nakamuraová (Takeučiová) - 52. Vanišová. Rozhodčí: Johnstonová-Tottmanová (Brit.) - I Te-ni (Kor.), McGurryová (Kan.). Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 868. Konečný stav série: 2:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme