V Českých Budějovicích začínají oslavy pětadvaceti let svobody

12. listopad 2014

České Budějovice se připojí k oslavám čtvrt století svobody. Dvacet pět let od sametové revoluce připomenou výstavy, koncerty i divadelní představení.

I když se to hlavní odehraje 17. listopadu, už v těchto dnech nabízí město celou řadu zajímavých akcí. Například ve středu odpoledne nabídne program Jihočeská univerzita. Od šestnácti hodin a třiceti minut uvidí lidí na Piaristickém náměstí vystoupení Jardy Svobody ze skupiny Traband a komentované projekce dobových záběrů.

V osmnáct hodin bude v klášterním kostele na tomtéž náměstí pokračovat mše při svíčkách a v devatenáct hodin vyvrcholí dnešní program happeningem u slepého ramene Malše. Ve čtvrtek se lidé můžou těšit na divadelní představení, říká Iva Sedláková z českobudějovického odboru kultury.

Divadelní hru „Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská" představí Divadlo Komediograf v Divadle u kapličky od devatenácti hodin. Celý program oslav dvaceti pěti let od sametové revoluce je vystavený také na internetových stránkách inbudejovice.cz nebo na facebooku města.

autor: hoch
Spustit audio