Rytíři si zvykají na užší kluziště zrekonstruovaného stadionu. Bude to naše výhoda, věří

Hokejisté Kladna odehráli v letošní sezoně 1. ligy zatím 21 zápasů. Ke všem ale museli nastoupit na hřištích soupeřů. Stařičký kladenský zimní stadion totiž procházel rekonstrukcí, a až dnes proti Šumperku si tak budou Rytíři poprvé užívat nového domácího prostředí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zrenovovaný stadion hokejového Kladna

Zrenovovaný stadion hokejového Kladna | Foto: Petr Kadeřábek

„Už to bylo dlouhé. Bude to teď oddych,“ říká útočník Kladna Michal Dragoun.

Rytíři se pomalu sžívají s novým prostředím. Od léta sledovali při cestách do tréninkové haly, jak se stadion mění. Přibyly nové vchody, až na jednu výjimku jsou všechny tribuny osazeny novými sedačkami, změnilo se osvětlení v celé hale a došlo také k zúžení kluziště.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kladenské Rytíře čeká premiéra zrekonstruovaného stadionu

„Zaplaťpánbůh za to. Stadion byl zchátralý. Teď už sem rodiče můžou vzít děti,“ chválí jedna z nedávných posil kladenského kádru Jan Hlaváč.

„Velký rozdíl je menší hřiště. Budeme se na něm muset naučit hrát. Když se to naučíme, tak budeme mít velkou šanci bodovat. Ostatní týmy mají velké hřiště a bude to pro ně rozdíl, když přijedou na Kladno,“ tuší Hlaváč.

Jenže Rytíři si na úzké kluziště zvykají teprve týden, a tak je otázkou, zda nebude malé hřiště spíše výhodou pro týmy, které přijedou na Kladno pouze bránit.

„Jsem na to zvědavý. Přece jenom jsme jezdili hrát ven na velká hřiště, kde je hokej pořád jiný. Budeme si muset zvyknout. Na našem stadionu budeme samozřejmě víc než soupeři. Měla by to být naše výhoda. Rozhodne se teď o zbytku sezony,“ přemýšlí nahlas asistent trenéra Kladna Jiří Kopecký.

Středočeši jsou aktuálně až na devátém místě tabulky a na první Třebíč ztrácí téměř v polovině soutěže 17 bodů. Teď věří, že se jim ve zbytku sezony podaří na domácím ledu ztrátu postupně vymazat. K tomu ale potřebují vydatnou podporu publika.

„Abychom si fanoušky udrželi, tak záleží, jak zahrajeme. Jestli budeme hrát jako v některých zápasech, tak nikdo kromě našich rodin nepřijde. Lidi si musíme udržet,“ uvědomuje si Michal Dragoun.

První utkání na zrekonstruovaném stadionu odehraje Kladno ve středu od 18 hodin, kdy hostí hokejisty Šumperka.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme