Policisté při razii zabavili 320 kilogramů ukradených kovů ze železnice

Krádeží kovů na železnici za posledního půl roku výrazně ubylo. Při razii s názvem Blue 24 minulý týden policisté zkontrolovali přes 1700 výkupen a sběren. Zadrželi při tom šest podezřelých a zajistili bezmála 320 kilogramů kradených kovů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V neděli 15. prosince se změní jízdní řády na železnici (ilustrační foto)

V neděli 15. prosince se změní jízdní řády na železnici (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

To je podle ředitele pořádkové policie Martina Hrinka asi desetkrát méně než při podobné razii na jaře. Trend připisuje důkladnější prevenci.

„Policisté se samozřejmě zaměřili na sběrny v nejbližším okolí železnice,“ říká.

„Zkontrolovali jich více než na začátku roku, a to se vyplatilo. Zjišťujeme, že pachatelů je stále méně a i četnost případů je stále menší,“ uvádí Martin Hrinka.

Menší škody hlásí i vedoucí bezpečnosti a havarijního plánování Českých drah Ota Zachariáš.

„Trend je v současné době klesající. Pokud se jedná o ztráty, jsou to hlavně části uzemňovacích pásku, spojovacích kabelů mezi jednotlivými vagony a eventuálně zařízení jednotlivých vagonů. Řádově jsou to miliony korun, ale k ohrožení bezpečnosti cestujících by nemělo dojít,“ uklidňuje Zachariáš.

Policie při razii zadržela i dalších 32 lidí. Mezi nimi kapesní zloděje, nelegální migranty nebo dva drogové dealery s více než půl kilogramem marihuany.

„Marihuana byla zadržena u dvou distributorů, dohromady jsme zadrželi 38 pachatelů krádeží želez a různých brzdových obložení, šroubů, které následně nesli do sběrny. Současně jsme zadrželi několik pachatelů kapesních krádeží, a dokonce jednoho pachatele trestného činu loupeže,“ dodal ředitel pořádkové policie.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme