Hlavní líčení v přerovské kauze je u konce. Rozsudek má padnout příští čtvrtek

Olomoucký soud dnes ukončil závěrečné řeči v případu údajně předražených zakázek na stavbu domova pro seniory a opravy zimního stadionu v Přerově. Pro pět obžalovaných státní zástupce navrhl podmínečné a peněžité tresty a zákaz činnosti. Pro Václava Zatloukala, bývalého radního za ČSSD, žádá kvůli nevyjasněnému financování stavby rodinného domu tři roky vězení. Rozsudek má padnout příští čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoucký okresní soud se zabývá spornými veřejnými zakázkami v Přerově

Olomoucký okresní soud se zabývá spornými veřejnými zakázkami v Přerově | Foto: Jana Zemková | Zdroj: Český rozhlas

Soud v případu sporných zakázek vyslechl bezmála tři desítky svědků. Žalobce Roberta Henzela ale o nevině obžalovaných nepřesvědčili.

„Je to stejné jako v obžalobě. To znamená trestný čin sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Pokud se týká té druhé, tak jde o využití pravomocí veřejné osoby,“ tvrdí Henzel.

Šestice obžalovaných dnes před soudem svoji vinu popřela, jejich obhájci, včetně Filipa Opatřila, který zastupuje exprimátora Lajtocha, žádají zrušení žaloby v plném rozsahu.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme