Medveděv připustil dopad západních sankcí na Rusko, vyzval k jejich zrušení

Ruský premiér Dmitrij Medveděv vyzval Západ ke zrušení protiruských sankcí. Jedině to podle něj umožní návrat k normálním vztahům a k poklidnému dialogu. Medveděv to řekl po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou na summitu asijských zemí v Barmě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama a Dmitrij Medveděv na summitu asijských zemí v Barmě

Barack Obama a Dmitrij Medveděv na summitu asijských zemí v Barmě | Zdroj: Reuters

Medveděv potvrdil, že protiruské sankce uvalené Západem kvůli ukrajinské krizi mají na Rusko dopad, ale zdůraznil, že postihují i země, které je přijaly.

Pokud jde o vztahy mezi Ruskem a USA, které ochladly kvůli ukrajinské krizi, první krok podle premiéra musejí udělat Spojené státy.

"K překonání nynějších problémů je prostě nutné zříci se sankcí, je nutné převést vztahy na pracovní úroveň, vrátit se k normálním, klidným a produktivním rozhovorům. Pak se vše stabilizuje," citovala Medveděva agentura TASS.

OSN znepokojuje hrozba války na východě Ukrajiny, Rusko přítomnost vojáků popírá

Číst článek

Spojené státy a Evropská unie uvalily první sankce vůči Moskvě po březnové ruské anexi ukrajinského Krymu, další pak následovaly kvůli ruské podpoře východoukrajinských separatistů. Moskva v reakci na západní sankce vyhlásila roční embargo na dovoz různých potravin.

Americká zástupkyně v OSN Samantha Powerová obvinila Rusko, že nadále posílá na Ukrajinu zbraně i vojáky. Rusové všechna obvinění popírají a považují je za propagandu Kyjeva.

ČTK, Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme