Schumacher se před 20 lety poprvé stal šampionem, připomínají jeho webové stránky

Manažeři Michaela Schumachera plně obnovili jeho webovou stránku. Chtějí tak připomenout, že právě před 20 lety získal svůj první mistrovský titul. Legenda formule 1 se v domácím ošetřování léčí po těžkém úrazu hlavy, který utrpěla loni v prosinci v lyžařském středisku ve francouzských Alpách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Schumacher na tiskové konferenci v Praze

Michael Schumacher na tiskové konferenci v Praze | Foto: Filip Jandourek

Obnovené stránky nabízejí Schumacherovy fotografie, videa z jeho působení ve stájích Benetton, Ferrari i Mercedes a také přístup do e-shopu suvenýrů.

Dvacáté výročí ode dne, kdy se Michael Schumacher stal poprvé světovým šampionem, připomínají nápisem: „Německo se obléklo do modré.“ První Němec, který titul mistra světa v závodech formule 1 získal, měl na sobě tehdy modrou kombinézu Benettonu.

„Děkujeme všem, kdo přejí Michaelovi vše dobré, za jejich pozitivní energii. Jsme si jistí, že už mu to pomohlo,“ vzkázala pomocí stránek fanouškům rodina Schumachera. Je na nich místo i pro tweety, ve kterých lidi mohou vyjádřit závodníkovi podporu.

Michael Schumacher se těžce zranil 29. prosince minulého roku, kdy při jízdě na lyžích ve středisku Méribel narazil hlavou na skálu.

Po úrazu ho dvakrát operovali v Grenoblu. Z kómatu ho lékaři začali pomalu probouzet v lednu. V červnu už v bdělém stavu opustil nemocnici a přes léto byl na rehabilitační klinice v Laussane.

Od září je v domácím ošetřování v rodinném sídle v městečku Gland u Ženevského jezera, kde jeho manželka Corina nechala vybudovat speciální nemocniční pokoj za v přepočtu 340 milionů korun.

Schumacher začal jezdit ve 22 letech, o tři roky později získal první titul za stáj Benetton. Světovým šampionem se stal pětkrát i v barvách Ferrari. Tři roky jezdil za Mercedes. Kariéru ukončil v roce 2012.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme