Řidiči od soboty opět projedou Červenohorským sedlem v Jeseníkách

Řidiči, kteří se chystají zítra na sever našeho kraje, do Jeseníků, si už zase mohou naplánovat cestu přes Červenohorské sedlo. Měsíc a půl musela jezdit auta po objízdné trase, protože dělníci cestu opravovali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Také pod Červenohorským sedlem čeká na řidiče nákladních automobilů nová dopravní značka Zimní výbava

Také pod Červenohorským sedlem čeká na řidiče nákladních automobilů nová dopravní značka Zimní výbava | Foto: Miroslav Kobza | Zdroj: Český rozhlas

Jako první zmizí přechodné dopravní značení.

„Po půlnoci z pátku na sobotu se začne odinstalovávat přechodné dopravní značení na objízdných trasách a v časných ranních hodinách bude trasa otevřena pro veřejný provoz včetně autobusové dopravy,“ potvrzuje šéf olomouckého ředitelství silnic a dálnic Martin Smolka.

Řidiči museli uzavřený úsek objíždět přes Ostružnou a Ramzovou. Počtem kilometrů se oba úseky příliš neliší. Podle řidičů je oprava silnice z Koutů na sedlo nutná, ještě víc by ale uvítali tunel.

„Spíš to bude dobře pro jesenickou stranu a hlavně v zimě pro kamiony, protože tato silnice se jimi vždy v zimě ucpala, je to tam úzké. V létě to problém nebyl, ale v zimě to bylo poměrně komplikované. Tunel by byl lepší, urychlilo by to čas,“ říkají.

Silnice na Červenohorské sedlo se opět uzavře v polovině dubna příštího roku, kdy podle Martina Smolky začne hlavní část stavebních prací.

„Charakter rekonstrukce je velice podobný tomu, co se odehrálo na severní straně Červenohorského sedla. To znamená, že se silnice bude rozšiřovat směrem do svahu na zářezové straně. Kompletně se odebere svršek vozovky a bude se vytvářet celé nové vozovkové souvrství,“ vysvětluje.

Silnice přes sedlo by měla být kompletně opravena v listopadu 2016.


Zvětšit mapu

Zdeňka Jílková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme