Soud ponechal ve vazbě řidiče, který na Smíchově zabil dívku a utekl

Před Obvodním soudem pro Prahu 2 začal vypovídat Marek Půček, který podle obžaloby v opilosti autem zabil mladou dívku a od nehody utekl. Půček vyjádřil lítost a popřel, že by řídil opilý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obžaloba viní ze srpnové tragédie čtyřiadvacetiletého Marka Půčka

Obžaloba viní ze srpnové tragédie čtyřiadvacetiletého Marka Půčka | Zdroj: ČTK

Půček tvrdil, že sice v noci před nehodou slavil v baru narozeniny, alkohol prý ale odmítal. Nehodu zdůvodnil tím, že mu do řízení skočil pes, kterého vezl.

"Kamarádi pili vodku, kterou mi nabízeli, ale nechtěl jsem. Mohl jsem jet 60 kilometrů za hodinu. V zatáčce na náměstí Kinských mi skočil pes na sedačku spolujezdce. V tu chvíli jsem přestal na chvílí dávat pozor, dostal jsem se pravou částí na chodník, slyšel jsem obrovský náraz,“ řekl obžalovaný.

Ujel ještě několik desítek metrů směrem do křižovatky, přičemž prý nevěděl, že někoho srazil. Z auta se kouřilo, byl údajně otřesený z nárazu a bál se výbuchu. "Odebral jsem se do bezpečné vzdálenosti."

U auta stál prý zhruba čtyři minuty, pak k němu přišel muž, který mu řekl, že na zastávce je mrtvá dívka a spousta krve.

"V tu chvíli se mi zhroutil svět, podvědomě jsem se tam chtěl podívat, ale nedokázal jsem to. Zpanikařil jsem a utekl," řekl dále obžalovaný. Utekl prý proto, že když nemohl dívce pomoci muž, sám by také nedokázal pomoci.

Půčkova výpověď ale odporuje některým svědkům. Policisté, kteří ho kontrolovali během noci, uvedli, že byl silně opilý, a svědkyně nehody řekla, že Půček jel v autě velmi rychle.

Soudkyně jednání odročila na 5. prosince, kdy chce vyslechnout další svědky a psychiatra. Půčkovu žádost o propuštění z vazby ale zamítla.

Naopak důvody rozšířila z obav z Půčkova útěku, protože byl už před nehodou v podmínce, a tak bude stíhaný hned ve dvou řízeních.

Marek Půček obžalovaný z usmrcení dívky na Smíchově dnes soudu řekl, že po nehodě zpanikařil a utekl | Foto: ČTK

Zvětšit mapu

Milan Kopp, Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme