Hokejová Boleslav domácí prokletí neprolomila, prohrála devátý z deseti zápasů

Deset domácích zápasů a jen jediná výhra. Takovou bilanci mají v letošním ročníku extraligy před vlastním publikem hokejisté Mladé Boleslavi. Bruslaři prokletí neprolomili ani v duelu 20. kola proti Třinci, kterému podlehli 2:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trefu boleslavského Dominika Pacovského v utkání proti Třinci sudí neuznali

Trefu boleslavského Dominika Pacovského v utkání proti Třinci sudí neuznali | Zdroj: ČTK

Boleslavští se mohli pochlubit dobrým vstupem do sezony. Pohybovali se v horní polovině tabulky a fanoušci se namlsali. Jenže poté přišlo vystřízlivění.

„Někteří fanoušci možná zapomněli, že Boleslav je v extralize nováčkem. Soutěž má velice dobrý kredit, možná nám uškodila příprava, během které hrála Boleslav dobře. Je potřeba poprosit diváky, aby hráčům pomohli. Kluci na to nekašlou, prostě se nedaří,“ uvědomuje si nový sportovní manažer Bruslařského klubu Jaromír Látal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle sportovního manažera Jaromíra Látala má Boleslav dobrý tým, kterému se jen nedaří

Ve funkci nahradil odvolaného Luďka Bukače mladšího, kterému byl vyčítán fakt, že neměl totožné představy o budoucnosti jako vedení. Vázla zřejmě i komunikace uvnitř klubu.

„Situace se musí trochu uklidnit, při komunikaci někdy problémy nastanou, to k tomu patří. Musíme nastartovat mužstvo hlavně v domácích zápasech, abychom sbírali body,“ má jasno Látal.

Každý manažer má pak samozřejmě představy o složení mužstva. Má zájem přivést nové hráče, kteří hru týmu oživí. „Kvalitní hráči jsou už pod smlouvami, jestli půjdeme cestou posílení, tak určitě kvalitním hráčem. Nemá cenu dělat něco pro něco,“ dodává

Hokejisté Zlína otočili zápas s lídrem z Litvínova, Kometa smetla Pardubice

Číst článek

Podle Látala není boleslavský tým špatně poskládaný. „Nějaká výměna může proběhnout, ale mužstvo nemá výraznější slabinu. Dnešní hokej je o pohybu, prosazují se zejména hráči, kteří výborně bruslí. Líbí se mi mladší i střední generace, ale i David Výborný hraje výborně,“ podotýká boleslavský sportovní manažer.

Po návratu mezi elitu by Bruslaři chtěli uniknout bojům o záchranu a především baráži. „Myslím si, že je reálné umístění mezi sedmým až desátým místem,“ dodává Látal, který bude s Boleslaví usilovat o další body do tabulky v neděli, kdy Středočeši doma změří síly s Hradcem Králové.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme