Divadlo a herci jinak, než jste zvyklí. Koná se Noc divadel

15. listopad 2014

V Olomouci se dnes můžete dostat do zákulisí divadla, prohlédnout si světelnou instalaci nebo zajít na koncert. Koná se Noc divadel. Ve městě se do ní zapojí Moravské divadlo, Divadlo Tramtarie i Divadlo na cucky.

Program začíná v 15:00 hodin v Moravském divadle, říká mluvčí David Kresta. „Uvedeme ve foyer scénické čtení – text mladého francouzského dramatika Samuela Galleta Komuniké č. 10 a představí se členové činohry Moravského divadla. Někteří z nich potom budou k dispozici návštěvníkům od 18. hodiny, kdy se budou moci zájemci vyfotit se svými oblíbenými umělci." Součástí dnešní Noci divadel je i druhá premiéra baletu Rusalka.

K akci se připojuje i Divadlo na cucky například od 18:00 hodin prezentací tanečního workshopu nebo světelnou instalací. V průběhu celého večera se můžete těšit na speciální interaktivní hru ve všech prostorách divadla. Program na Wurmově 7 doplní také koncert kapely Sarah and the Adams.

V Divadle Tramtarie si návštěvníci prohlédnou jindy nepřístupné prostory a od 17:00 hodin se mohou vypravit na interaktivní stezku potemnělým divadlem.

„Hlavně je zavedeme do prostředí inscenací, takže budou muset navštívit hotel Normana Batese, což je psychopat a vrah z hororu Psycho a budou muset s ním v tom hotelu strávit o samotě několik minut a plnit tam nějaké úkoly. Potom se dostanou do strojovny robotů z inscenace R.U.R. a tam budou muset najít části Rozumova rukopisu. Budou moci také navštívit Rosalinin bar z komikové inscenace Bohyně z města hříchu, takže doufáme, že to pro ně bude odpoledne plné zážitků, které jinak v divadle nezažijí,“ říká ředitelka Divadla Tramtarie Petra Němečková.

Noc divadel vrcholí o půl desáté večer v Moravském divadle společným koncertem skupiny Wedding Band. „Bude zajímavý tím, že na něm vystoupí kromě členů Moravského divadla, také členové dalších olomouckých souborů, které se na noci divadel podílejí, tzn. Divadla Na cucky a Divadla Tramtarie,“ doplňuje David Kresta.

autor: Radka Kvasničková
Spustit audio